Nakon informacije o smrti Segmedine Srne-Bajramović prekinuta sjednica Federalnog parlamenta

Nakon iznenadne vijesti o smrti delegatkinje Doma naroda Federalnog parlamenta Segmedine Srne-Bajramović, prekinuta je sjednica Predstavničkog doma.

Zastupnici su po isteku polusatne pauze koju je predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović proglasio nedugo po tužnoj vijesti koja u tom trenutku još nije bila potvrđena odali počast preminuloj koleginici, a Zaimović najavio da će sjednica vjerovatno biti nastavljena u ponedjeljak, o ćemu će zastupnici biti obaviješteni do nedjelje u ovoj sedmici.

Predsjedavajući je prethodno izrazio sućut stranačkim kolegama Segmedine Srne-Bajramović u Predstavničkom domu, kadrovima Socijaldemokratske partije BiH.

Uime zastupničkog kluba te stranke, Damir Mašić, član Predstavničkog doma, dao je izjavu novinarima nakon prekida sjednice.

“Uvijek je bila hrabra i snažna žena i u politici i generalno, u životu, te ćemo je takvu i pamtiti. Uz sve to, vedra i nasmijana. Ne samo SDP, mislim da je cjelokupno društvo izgubilo jednu dobru osobu”, kazao je.

Segmedina Srna Bajramović je bila članica aktuelnog saziva Doma naroda u Federalnom parlamentu, delegirana na tu dužnost kao članica Skupštine Sarajevskog kantona.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić je imao isprepleten profesionalni put sa preminulom Segmedinom Srnom-Bajramović.

Oni su zajedno veći drugi mandat bili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, bili su delegati i u Domu naroda FBiH, a poznavali su se i ranije iz novinarskih dana.

On je za portal “Avaza” rekao da ga je ta vijest pogodila i da je šokiran.

– Jučer sam razgovarao s njom. Ona je bila leđima okrenuta prema ulici, prišao sam joj i razgovarali smo vezano za rad Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Govorio sam joj o tome kako nema smisla da se javljam i ukazujem na to da mi ne možemo da utičemo na rad Tužilaštva KS, na imenovanja i razrješenja tužilaca i stvaramo privid u javnosti.

Odgovorila mi je da se obavezno javim i da je ona zaboravila da se javi da ukaže na to. Ni na šta se nije žalila jučer, čak je bila nasmijana. Razgovarali smo o brojnim temama – rekao je Marić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.