Nakon izjava parlamentarca Nikole Lovrinovića, Đonlagić poručio: “Manite se šuplje priče”

Nakon izjava HDZ-ovog parlamentarca Nikole Lovrinovića, oglasio se i šef Kluba zastupnika DF u državnom parlamentu Dženan Đonlagić.

-Sve ovo što pričate je skretanje sa glavne teme i obaveza koju državni parlament ima pred sobom.

To je sprovedba svih presuda Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbourga i otklanjanje svake vrste diskriminacije na osnovu etničke pripadnosti i mjesta prebivališta.

Bosna i Hercegovina treba završiti sa cementiranjem etničkog ekskluziviteta za pojedine njene građane, dok drugi nemaju ta prava.

Za građansku državu Bosnu i Hercegovinu je, uvjeren sam, velika većina. U takvom uređenju, koje se temelji i na principima i vrijednostima na kojima počiva i EU, ima mjesta za svakoga. Poštivanje temeljnih građanskih ljudskih prava sadrži u sebi i poštivanje kolektiviteta.

Ovo su vrijednosti na kojima treba da sarađujemo, a ne da se bavite blaćenjem svojih sugrađana, ističe na kraju Dženan Đonlagić, šef Kluba zastupnika DF u državnom parlamentu.

Podsjetimo, Nikola Lovrinović je za FTV izjavio kako je Zoran Milanović njegov predsjednik te iznio niz optužbi na račun Željka Komšića.

Opširnije možete pročitati OVDJE.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.