Nakon izjava parlamentarca Nikole Lovrinovića, Đonlagić poručio: “Manite se šuplje priče”

Događaji Posljednje Vijesti

Nakon izjava HDZ-ovog parlamentarca Nikole Lovrinovića, oglasio se i šef Kluba zastupnika DF u državnom parlamentu Dženan Đonlagić.

-Sve ovo što pričate je skretanje sa glavne teme i obaveza koju državni parlament ima pred sobom.

To je sprovedba svih presuda Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbourga i otklanjanje svake vrste diskriminacije na osnovu etničke pripadnosti i mjesta prebivališta.

Bosna i Hercegovina treba završiti sa cementiranjem etničkog ekskluziviteta za pojedine njene građane, dok drugi nemaju ta prava.

Za građansku državu Bosnu i Hercegovinu je, uvjeren sam, velika većina. U takvom uređenju, koje se temelji i na principima i vrijednostima na kojima počiva i EU, ima mjesta za svakoga. Poštivanje temeljnih građanskih ljudskih prava sadrži u sebi i poštivanje kolektiviteta.

Ovo su vrijednosti na kojima treba da sarađujemo, a ne da se bavite blaćenjem svojih sugrađana, ističe na kraju Dženan Đonlagić, šef Kluba zastupnika DF u državnom parlamentu.

Podsjetimo, Nikola Lovrinović je za FTV izjavio kako je Zoran Milanović njegov predsjednik te iznio niz optužbi na račun Željka Komšića.

Opširnije možete pročitati OVDJE.

Leave your vote