Nakon osvojene svjetske medalje Lana Pudar u Dohi dobila poruku na bosanskom jeziku: Nasmiješi se jednom

Nekadašnja članica bosanskohercegovačke reprezentacije Anastasija Topić objavila je na društvenim mrežama videoprilog sa našom Lanom Pudar. Dočekala je Lanu nakon što je naša plivačica osvojila svjetsku bronzu i uputila joj zanimljivu poruku. Lana Pudar je u Dohi osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Priča o najvećem uspjehu Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu brzo je obišla region i mediji iz susjedstva s mnogo epiteta prenijeli su rezultat iz Dohe.

Mediji iz regiona s mnogo pohvala prenijeli su informaciju o najvećem uspjehu u kratkoj Laninoj karijeri, ali i u historiji BiH u vodenim sportovima jer je ovo prva medalja sa svjetskih prvenstava.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa učesnica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi uprkos već ostvarenim sjajnim rezultatima.

Definitivno je ovo najveći uspjeh u karijeri mlade plivačice čije vrijeme tek dolazi.

Više medalja nego godina

O kakvom se svjetskom čudu radi, najbolje govori podatak da joj je ovo 19. medalja u tako kratkoj karijeri, ali i prva na svjetskim seniorskim prvenstvima. Ima samo 18 godina.

Nekadašnja članica bosanskohercegovačke plivačke reprezentacije Anastasija Topić objavila je na društvenim mrežama videoprilog sa našom Lanom Pudar – prenosi Klix. Anastasija se više ne bavi plivanjem, ali učestvuje na plivačkim dešavanjima u svijetu u nešto drugačijoj ulozi, a sada je dočekala Lanu nakon što je naša plivačica osvojila svjetsku bronzu i uputila joj zanimljivu poruku.

“Nasmiješi se jednom”, rekla je Anastasija našoj Lani, a na pomenutom videoprilogu je dodala opis:

“Carica mala”.

Nakon utrke Lana se obratila publici, odnosno Bosancima i Hercegovcima koji su je došli podržati.

Voditelj je omdah ukazao na činjenicu da Lana ima mnogo fanova u publici.

“Odličan je osjećaj. Jučer sam imala lošu utrku ali danas sam plivala najbrže što mogu. Volim vas sve”, poručila je Lana na oduševljenje prisutne publike.

Čestitke Lana! Bosna i Hercegovina ima razloga da bude ponosna!

Kapa do poda!

Sada idemo po olimpijsku medalju iz Pariza!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.