Nakon šokantnog slučaja koji se dogodio u Sarajevu, pristigla je reakcija i iz KJKP Tržnice: Osuđujemo napad na radnika Rada, ali napadač nije zakupac prostora

Nakon što je u petak napadnut i pretučen komunalni radnik preduzeća KJKP Rad, za što su iz ovog preduzeća optužili zakupca prostora na pijaci Kvadrant, oglasili su se i iz KJKP Tržnice. Ovo preduzeće, naime, upravlja pijacom Kvadrant na Otoci. Iako je KJKP Rad objavio da je napadač na njihovog zaposlenika jedan od vlasnika boksova na pijaci, iz KJKP Tržnice to demantiraju.

“KJKP Tržnice pijace su vlasnici svih zatvorenih tezgi na pijaci Kvadrant. Trgovci mogu biti korisnici usluga zakupa, a nikako vlasnici. Navedeni incident se desio preko puta pijace”, poručuju u saopštenju.

IZ KJKP Tržnice dodaju kako napadač prema svemu sudeći nije zakupac na pijaci Kvadrant.

“Zvanično nemamo informaciju tačno o kojem licu ili licima se radi jer službenici PU rade na prikupljanju dokaza. Nezvanično, u skladu sa izjavom u medijima, lice koje se fizički obračunalo sa radnikom iz KJKP RAD uopće nema ugovor o zakupu s našim preduzećem.

Žao nam je što se dešavaju ovakve stvari i nadamo se da će se rasvijetliti svi akteri ove tuče, te povod za istu”, navode iz Tržnica.

VEZANI TEKST: Šokantan slučaj se dogodio u Sarajevu, policija je u potrazi: Čeka ga operacija, vlasnik boksa na pijaci Kvadrant pretukao komunalnog radnika”, tvrde iz KJKP RAD-a

U saopštenju također ističu da su zaposlenici KJKP Rad dali izuzetno veliki doprinos u obnovi pijace Kvadrant, te da osuđuju napad na bilo koga, a posebno na kolege koje obavljaju svoju redovnu komunalnu djelatnost.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.