Nakon što je Edin Džeko direktnim izjavama “uzburkao” tursku javnost: Žestoku je kaznu dobio sudija koji ga je iznervirao

Fenerahče je jučer stigao do nove pobjede u turskom prvenstvu, ali nakon utakmice bilo je dosta priče o suđenju. Čini se da sudiju te utakmice čeka crna sudbina. U okviru 29. kola turske Super Lige Fenerbahče je jučer rezultatom 4:1 slavio protiv Pendikspora. No, nije bilo tako lako kako rezultat govori. Bez obzira na to što je Pendikspor dobio dva crvena kartona, a Fener penal, na suđenje su se žalili i u taboru domaćih. Vrlo iskren bio je i Edin Džeko.

Gosti su vodili 0:1, Fener je izjerdnačio u 59. minuti preko Yandasa i 1:1 je bilo sve do 87. minute kada iz sumnjivog penala za 2:1 pogađa Batshuayi.

Već tada je Fener imao igrača više, a Pendikspor dobija novi crveni karton u 90. minuti, te u nadoknadi prima još dva gola za uvjerljiv poraz.

Bez obzira na to što je Pendikspor dobio dva crvena kartona, a Fener penal, na suđenje su se žalili i u taboru domaćih. Vrlo iskren bio je i Edin Džeko.

“Prebrodili smo tešku utakmicu. Ne znam koliko se igralo u prvom poluvremenu. Imate li pojma koliko je dugo lopta bila u igri! Stvarno je sramota. Kunem se. Ovo nije prvi put da se ovo događa. To nas čini nervoznima. Sudije to dopuštaju.

Utakmica se igra 2 minute, onda pauza 5 minuta. Igraju se još 2 minute, pauza na 1 minuta. U takvim slučajevima dobivamo žute kartone. U svakoj utakmici vidimo 2-3 žuta kartona u prvih 15 minuta. Stvarno čudna situacija”, izjavio je Džeko nakon utakmice.

Reagujući na odluke u utakmici, napadač je rekao: “Razgovarali smo na poluvremenu ‘Nemojmo gubiti energiju na takve događaje’.

Ne možemo ih promijeniti. Takve stvari se događaju u svakoj utakmici. Takve stvari su dopuštene svakim susretom sve više. Razgovarali smo među sobom da ne smijemo upasti u to”.

“U smislu turskog fudbala, ova situacija ne daje dobru sliku ljudima koji gledaju izvana. Šteta je što se prvo poluvrijeme igralo samo 23 minute!”, dodaje Džeko – javlja Sportsport.ba.

“Svaka utakmica koju imamo je jako teška. 10 naših igrača je na granici suspenzije. Ovo je također čudna situacija. Sudije zaboravljaju žute kartone u drugim utakmicama. Ako ćemo reći da je šansa za prvenstvo 50 posto, i sudije moraju postupati pošteno. Ako se žele dobiti utakmice na terenu, i sudije moraju postupati pošteno”.

Edin Džeko je svoj govor nastavio riječima: “Mislim da bi sudije trebale malo više gledati evropske utakmice. Trebali bi paziti kako se vode utakmice u Evropi. Sudije tu ne sude na osnovu timova nego na osnovu onoga što vide na terenu”.

Kadir Sağlam ide na hlađenje?

Izgleda da se Edin Džeko nije žalio bez razloga. Naime, danas dolaze jako loše vijesti za suca jučerašnje utakmice.

Kako prenose turski mediji, Kadir Sağlam će na hlađenje. On do kraja sezone ne bi trebao da sudi.

Saglam će, po svemu sudeći, ostati i bez FIFA značke, te neće moći od iduće sezone suditi internacionalne susrete.

Posljednji međunarodni duel koji je sudio je bila prijateljska utakmica između Indonezije i Libije 5. januara ove godine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.