Nakon što je potvrđeno da je njen otac Milorad pobijedio za predsjednika RS, oglasila se Gorica Dodik: “Džaba ste se trudili gospodo”

Centralna izborna komisija danas je na 73. sjednici nakon ponovnog brojanja glasova potvrdila da je lider SNSD-a Milorad Dodik novi predsjednik RS.

Glavni centar za brojanje u Zetri je u prethodnom periodu ponovo prebrojao glasove sa više od 2.000 biračkih mjesta za nivo predsjednika RS prilikom čega su utvrđene različite nepravilnosti u vezi s pakovanjem materijala, nedostatkom pečata te nevažećih listića.

Član CIK-a Vlado Rogić je rekao kako nemaju vremena za ponavljanje izbora, niti sredstava kao i to da nije moguće zbog nekoliko nepravilnosti ponavljati izbore jer bi se to onda radilo zauvijek.

Ponovno brojanje glasova tražila je opozicija iz Republike Srpske zbog sumnje na izbornu krađu i uvjerenja da je njihov kandidat Jelena Trivić pobjednica izbora.

Podsjećamo, u Banja Luci u parku Mladen Stojanović u utorak su održani protesti koje je organizirao SNSD sa pristalicama.

Nakon Dodikove pobjede, na Instagramu se oglasila njegova kćerka Gorica Dodik.

“Sada je i zvanično pobjednik mada smo to znali sve vrijeme.

Džaba ste se trudili gospodo, a nikada se kao za ove izbore nije više njih udružilo da ga slome, ali onaj gore vidi sve – napisala je Dodik.

Željka Cvijanović izjavila je danas da je Centralna izborna komisija BiH najobičniji cirkus i da tu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju.

“Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve što sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće.

CIK je najobičniji cirkus – napisala je Cvijanović na Instagramu.

Na današnjoj sjednici CIK-a rečeno je da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, dok je Ćamil Duraković dobio najviše glasova za potpredsjednika RS iz reda bošnjačkog naroda. nastala je konfuzija u vezi kandidata iz hrvatskog naroda. Uskoro i o tome opširnije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.