Nakon što su Zmajevi šokirali Francuze u prepunoj sarajevskoj Skenderiji, uslijedio je veoma bolni preokret: Gubimo na poluvremenu 38:46

Košarkaška reprezentacija BiH u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu igra utakmicu drugog kola druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Francuske.

Džanan Musa, Jusuf Nurkić i društvo vođeni prepunom Skenderijom i fantastičnom publikom vodili su i petnaest poena razlike, ali onda je uslijedio bolni preokret.

Gubimo 46:38 nakon prvog poluvremena.

Francuzi večeras igraju u najjačem sastavu, a najveća opasnost nam prijeti od NBA zvijezde Rudyja Goberta koji vodi bitku pod košem s Jusufom Nurkićem.

Uz sjajnog centra Utaha, Francuzi imaju još mnogo aduta u večerašnjem meču. Evan Fournier je jedan od najboljih trojkaša svijeta, u ekipi su i euroligaške zvijezde Thomas Heurtel, Guerschon Yabusele, Vincent Poirier…

U prošlom kolu snagu Francuske je dobro osjetila Češka koja je “stradala” s 35 razlike i večeras će izabranicima Adisa Bećiragića trebati pravo čudo da upišu trijumf.

Selektor Adis Bećiragić i košarkaš Džanan Musa su zatražili podršku navijača koje su razočarali u Podgorici.

“Nadamo se da ćemo utakmicu protiv Francuske igrati pred punom dvoranom, da ćemo igrati puno bolje, agresivnije, sa mnogo većom energijom…

Igramo s reprezentacijom koja je jedan od većih favorita za Evropsko prvenstvo i zato vas pozivamo da dođete i da nam pomognete da sa zajedničkom energijom odigramo dobru utakmicu”, rekao je Bećiragić uoči meča.

“Odigrali smo utakmicu kako jesmo u Crnoj Gori. Naravno, razočarani smo jednim dijelom, naučili smo iz grešaka. Očekuje nas sada jako bitna utakmica, protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Francuska dolazi u punom sastavu.

Mi se ovih dana pripremamo za to, nadam se da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu, da ćemo popraviti greške. Također, nadamo se punoj Skenderiji”, poručio je Musa uoči meča.

Naslovan fotografija preuzeta sa portala N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.