Nakon završenog uviđaja saobraćajne nesreće magistralnom putu M17 kod Tešnja u Šijama saobraćaj normalizovan

U mjestu Šije na magistralnom putu M17 kod Tešnja dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Stepen povreda još uvijek nije utvrđen.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su za BHdijaspora.net kazali da su nesrei učestovali putničko i teretno motorno vozilo te da je jedna osoba zadobila za sada neutvrđeni stepen povreda.

S obzirom da ne postoji alternativni pravac na dionici Maglaj – Doboj, bila je totalna obustava saobraćaja do okončanja uviđaja.

Iz policije su istakli da se nadaju da će saobraćaj ubrzo normalizovati i to se i desilo.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nesreće, od 13:30 sati normalizovan je saobraćaj u mjestu Šije, na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj.

Podaci BIHAMK-a

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne uslove za vožnju i pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od Naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme trajanja radova saobraćaj se preusmjerava u voznu traku.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Danas se izvode radovi u mjestu Klokotnica, na magistralnom putu Doboj-Tuzla. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.