Naš ponos, najbolja bh. plivačica Lana Pudar briljirala je na Evropskom prvenstvu: Bosna i Hercegovina je danas dobila viceprvakinju Evrope u juniorskoj konkurenciji!

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je srebrenu medalju u disciplini 100 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Nakon dva zlata na Mediteranskim igrama u Oranu, mlada Mostarka je otputovala u Rumuniju bez ikakvog odmora i nastavila sa sjajnim rezultatima.

Dominantnim nastupima Lana je izborila polufinale i finale, a onda je u utrci za medalju u disciplini 100 metara delfin zauzela drugu poziciju.

Pudar je završila na drugom mjestu s vremenom 57.88 i imala je zaostatak od samo tri stotinke za Roos Vanotterdijk iz Belgije koja je osvojila zlato. Na trećem mjestu završila je Švicarka Julia Ullmann s vremenom 59.39.

Bh. predstavnica bila je druga najmlađa učesnica finala, odmah iza Italijanke Anne Porcari koja je mlađa šest mjeseci. Samo Pudar i Porcari rođene su 2006. godine. Mostarka je nastupila u petoj stazi.

Uspjeh Pudar još je veći pošto je ovo treće uzastopno takmičenje bez odmora. Naša talentovana predstavnica nastupila je na Svjetskom seniorskom prvenstvu, a onda i na Mediteranskim igrama neposredno prije Evropskog juniorskog prvenstva.

Evropsko juniorsko prvenstvo je treći u nizu takmičenja za Lanu Pudar tokom ovog ljeta koje je i više nego naporno, ali naša plivačica pokazuje da je neumorna. Uslijedit će Svjetsko juniorsko prvenstvo, a onda i Evropsko seniorsko – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.