Navijači BiH napravili spektakularnu atmosferu uoči meča: Pogledajte snimak iz Portugala

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u korteu krenuli su ka stadionu Da Luz na duel protiv Portugala. Polazak ka stadionu je malo kasnio jer su navijači napravili zajedničku fotografiju na jednom od trgova ispred spomenika.

Zmajevi će večeras od 20:45 gostovati Portugalu na jednom od najatraktivnijih svjetskih stadiona u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Iako se radi o jednom od najudaljenijih gostovanja unutar kontinentalne Evrope, BiH će u Portugalu imati spektakularnu podršku.
To je bilo jasno već od ranih jutarnjih sati kada su se na raznim stranama Lisabona počeli koncentrisati navijači koji su u Portugal stigli iz raznih krajeva Evrope.

Tokom ranijih sati, atmosfera je bila prilično mirna, no kada su se počeli grupisati najvatreniji navijači BH Fanaticosi, situacija se rasplamsala i vatrenim navijanjem najavili su veliku podršku izabranicima Faruka Hadžibegića.

Najvatreniji bh. navijači počeli su se skupljati na glavnom lisabonskom trgu oko 17 sati. Tada je već počela pjesma, a popularni BH Fanaticosi su pripremili i poseban performans sa šeširima u bojama Bosne i Hercegovine.

Nakon toga, BH Fanaticosi su u velikom broju od oko 500 navijača krenuli korteom prema stadionu Da Luz, a pjesma bh. navijača je odjekivala ulicama ovog prelijepog grada.

Očekuje se da će Zmajevi imati veliku podršku i na samom stadionu tokom svih 90 minuta, nakon kojih će, nadamo se, imati još dodatnog razloga za slavlje.

Utakmica se igra na Da Luzu od 20:45. Glavni sudija meča je jedan od najuglednijih italijanskih arbitara Davide Massa.

Pogledajte snimak koji je objavio Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.