Navijači gasili iz živaca uživo prenos Zmajeva, ali onda se dogodilo nešto što je malo ko očekivao

Fudbalska reperezentacija Bosne i Hercegovine je u potpunosti izgubila osovinu i očigledno je da smo u procesu pravljenja novog tima.

Danas su se “Zmajevi” ponovo “nespremno” ušli u meč protiv Finske. Nekada se i postavlja pitanje, koliko zaslužuju epitet “Zmajevi”.

Jako neinteresantna utakmica je na kraju završila rezultatom 1-1. Mnogi navijači su ugasili uživo direktan prenos meča iz bijesa, a to je čak učinio i novinar koji prati na portalu Bhdijaspora.net Zmajeve.

Iako su navijači priželjkivali poraz, selektor Ivaylo Petev se opet izvukao.

U prvom poluvremenu nismo gledali neku previše zanimljivu utakmicu, te je naš tim pružio dobar otpor Fincima, ali nažalost primili smo gol u samom finišu prvog poluvremena.

Naime, glavni sudija je u 45. minuti prekinuo igru kako bi pogledao situaciju iz kaznenog prostora kada je Prcića lopta pogodila u ruku, te je nakon VAR snimka svirao penal.

Opis nije dostupan.

Loptu na bijelu tačku namjesto je Pukki koji je savladao Šehića i pogodio za 1:0.

Samo 20 sekundi igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da se Pukki nađe u novoj velikoj prilici, ali je lopta ovaj put otišla pored gola. Budući da se ništa značajno nije promijenilo u našoj igri početkom drugog poluvremena selektor Ivaylo Petev je na teren poslao Menala i Gojaka.

Samo dvije minute nakon izmjena Gojak se našao u najboljoj prilici za našu selekciju, ali je u posljednji tren bio izblokiran. Slično se ponovilo i s Menalom koji minut kasnije, ali jednostvano naša selekcija nije nalazila put do gola.

Bilo je tako sve do treće minute sudijske nadokande kada je Prevljak pogodio za konačnih 1:1.

Finska i BiH su tako Ligu nacija otvorili sa po jednim bodom, dok će preostali dvojac iz naše grupe Crna Gora i Rumunija svoj međusobni duel odigrati večeras. BiH već u utorak igra utakmicu drugog kola Lige nacija kada će u Zenici dočekati selekciju Rumunije, dok će Finska ugostiti Crnu Goru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.