Ne postoje izdaje unutar “Četvorke”: “Bogić Bogićević će biti veoma brzo gradonačelnik Sarajeva”

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nema nikakvih dilema, Bogić Bogićević će biti gradonačelnik Sarajeva. Odbacio je sve špekulacije prema kojima bi NIP i Naša stranka uz pomoć grupa iz SDP-a mogli izigrati dogovor.

“U principu ne komentarišem naručene tekstove koje niko ne potpisuje. To je najobičniji pokušaj spinovanja. Mislim da bi još uvijek aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka da ima bar malo savjesti trebao biti sretan što će njegovo mjesto preuzeti čovjek koji je za razliku od njega sam po sebi institucija, istakao je Nikšić.

Kratak i jasan je bio i režiser Dino Mustafić, koji se spominjao kao alternativa Bogićeviću.

“To su gluposti, rekao je Mustafić.

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kaže da mu teza o nekakvim izdajama unutar “Četvorke“ liči na rukopis gradonačelnika Skake koji ima dobre odnose s pojedinim medijima. Izborni rezultati i matematika na osnovu njih su neumoljivi smatra Konaković.

“Za razliku od matematike Asima Sarajlića i Osmana Mehmedagića Osmice koja se bazira na zavrtanju ruku naša je bazirana na izbornim rezultatima. “Četvorka“ ima dva i po puta više izabranih vijećnika od SDA i naš dogovor je čvrst. Bogić Bogićević će biti gradonačelnik Sarajeva i to veoma brzo, rekao je Konaković.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i dalje kaže stoji kod svojih tvrdnji da će biti najsretniji čovjek ako gradonačelnik Sarajeva bude Bogićević.

Konstituisanje Gradskog vijeća Sarajevo tek slijedi. Na liderima “Četvorke“ je da dokažu svoju principijelnost i pored apetita koji sigurno postoje, prije svega u smislu pozicije predsjedavajućeg gradskog vijeća na koju bar za sada pretenduje Jasmin Ademović iz NIP-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.