Nebojša Vukanović istakao: SAD su upozorile Dodikove partnere šta ih čeka ako slijede ‘slijepog vođu’

Posljednje Vijesti

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović tvrdi da je nakon sastanka Dragana Lukača sa Deborah Mennuti, zamjenicom šefa Misije ambasade SAD-a u BiH, održan i niz drugih sastanaka sa liderima stranaka koje su koalicioni partneri Dodikovog SNSD-a.

Kako je na svom blogu napisao Vukanović, Dodikov koalicioni partner Nenad Stevandić objavio je fotografiju kako je i on razgovarao sa Menuti, a prema njegovim informacijama, razgovore “u četiri oka” imali su i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović i još neki visoki funkcioneri u RS-u.

“Prema mojim informacijama i saznanjima, Stevandić, Čubrilović i ostali su dobili jasna upozorenja šta će se dogoditi i kako će biti sankcionisani ako prijeđu crvenu liniju, slijede ‘slijepog vođu’ i glasaju za sulude prijedloge izmjena zakona i navodnog ‘povratka na izvorni Dejton’ koji najavljuje Dodik”, napisao je Vukanović.

Dodao je da je upravo je posjeta visoke delegacije Ambasade SAD-a Banjoj Luci i upozorenja liderima SNSD-ovih koalicionih stranaka, bili povod da Dodik ponovo nervozno istupi u javnosti i izjavi kako je američka ambasada epicentar nestabilnosti u BiH.

“Da li će pod pritiskom i prijetnjama određenim sankcijama i kaznama zbog srljanja za Dodikom, zbunjeni i uplašeni Čubrilović, Stevandić, Lukač i ostali otkazati poslušnost Dodiku, ili će baciti kocku i preći političku rijeku Rubikon, ostaje da se vidi”, zaključio je Vukanović.

Leave your vote