Neće da šuti, Milorad Dodik je poslao javnu poruku: “Pozivam političare iz Federacije BiH da se ne miješaju u politički život Republike Srpske”

Milorad Dodik oglasio se povodom špekulacija da bi visoki predstavnik mogao nametnuti neke odluke koje se tiču Republike Srpske.

Podsjetimo da su i pojedini političari iz Sarajeva, nakon što je visoki predstavnik nametnuo odluke koje se tiču izbornog procesa i formiranja vlasti u FBiH, uputili poziv da se slično učini i u RS-u.

“Pozivam političare u FBiH”

Dodik neće da šuti.

“Pozivam političare u FBiH koji su s oduševljenjem dočekali Christiana Schmidta da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, iako razumijem njihovo razočaranje.

Vijeće sigurnosti UN-a nikada nije imenovalo osobu koja se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, a ime joj je Christian Schmidt.

Stoga Republika Srpska ne mijenja svoj stav, koji je zasnovan na poštovanju pravno obavezujućih rezolucija UN-a”, saopštio je danas Dodik.

“Neće poštovati nametnuta rješenja”

Kako je rekao, Christian Schmidt kao osoba bez legitimiteta ne može donositi legitimne odluke.

“Čak i da je legalnim putem došao u BiH, pravo da nameće zakone nije mu dozvoljeno nijednim aktom.
Republika Srpska je davno iznijela stav da neće poštovati nametnuta rješenja visokih predstavnika i taj stav je nepromijenjen”, zaključio je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.