Nedavno je Dodik tražio od šefice njemačke diplomatije ubrzani kandidatski status za BiH, danas je SNSD uz HDZ pokazao ipak pravo lice!

Dom naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine je odbio prijedlog Zakona o sprečavanju sukobu interesa.
Prijedlog ovog zakona je Predstavnički dom usvojio 9. marta ove godine.

Dom naroda nije potvrdio Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine. Protiv usvajanja su glasali članovi Doma naroda iz SNSD-a i HDZ-a.

Glasanje na Twitter profilu prokomentarisao Damir Arnaut, član Parlamenta. On je za još jednom optužio SDA da je predala kontrolni paket u Domu naroda Dodiku i Čoviću.

Usvajanje Zakona o sprečavanju interesa u institucijama Bosne i Hercegovine je jedan od 14 prioriteta koje je potrebno ispuniti da bi dobili kandidatski status za Evropsku uniju.

Ovo glasanje je ujedno bilo i prvi test za Dodika da li je bio iskren kada je od ministrice vanjskih poslova Njemačke, Annalene Bearbock, tražio kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu.

“Pitao sam ministricu Baerbock da li može iskoristiti svoj autoritet i od briselske administracije zatražiti da omekša stavove prema BiH i na ubrzan način dodijeli kandidatski status. Rekao sam joj da ovdje nema secesionističkih politika. Mi se borimo za ustavni položaj RS-a i nastavićemo se boriti za to, ali nemamo secesionističkih planova, naglasio je tada Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.