Neke stvari mogu samo, izgleda, proći u BiH, Bogićević: “Oni koji su me predložili nisu glasali za mene!”

Posljednje Vijesti

Bogić Bogićević gostovao je u specijalnom izdanju Centralnog dnevnika kod Senada Hadžifejzovića, povodom Dana državnosti BiH.

Bogićević je u startu istakao da su s njim godinu dana razgovarali da prihvati funkciju gradonačelnika koju sam nije tražio.

“Mislio sam da sam imao i imam dug prema gradu Sarajevu i da mogu nešto pomoći! Moja kandidatura za gradonačelnika Sarajeva je bila neprihvatljiva za aktualne gradske vijećnike! Oni koji su me predložili nisu glasali za mene! Predomislili su se nakon dva dana i da ja prihvatim… ne ide to tako!”, kazao je Bogićević.

“Građani Sarajeva, ne povlačite ishitrene odluke! Stvari se mogu poboljšati i vratiti u institucije!”, naveo je Bogićević.

“U BiH vlada nemir, živimo pandemiju straha i kulturu poniženja. Kada dođe panika, ne možemo kontrolisati sami sebe. Tada dolaze nelogični potezi!

Ko je u ovoj zemlji toliko hrabar da se kocka sa budućnošću naše djece? Bilo bi dobro da na zasjedanjima širom BiH svjedoci budu djeca, da se u njihovom prisustvu donose odluke!

Neka djecu gledaju u oči i neka im kažu: ‘Vodimo vas u rat!’ Zar ovdje ima još ljudi koji su željni krvi i krvoprolića”, zapitao se Bogićević.

“Velika je šteta i grijeh što je ukinuta Republika BiH! To je bio prvi korak ka njenom definitivnom dijeljenju! Vjerujem da se podjela BiH neće dogoditi, iako prolazimo kroz najveće iskušenje! Prijetnja ratom nam najviše dolazi iz inostranstva!

Navikli smo da nacionalne vođe žele podjele, odvajanja i secesije i da to koriste u predizborne svrhe! Izjave stranaca da neće biti rata u BiH primam sa rezervom”, dodao je on.

Leave your vote