Nema čovjek granice, Milorad Dodik prijeti sarajevskom MUP-u zbog navodnog incidenta: “Nemojte nas tjerati”

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik optužio je dana pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo da su se “neprihvatljivo” ponašali prema akreditovanim posmatračima SNSD-a ispred dvorane Zetra.

“Zna se tačno šta su oni tamo radili i njihovo blokiranje i dodatno zadržavanje najoštrije osuđujem.

Treba li po istom principu i policija Republike Srpske da tokom noći dodatno provjerava sva lica iz Federacije BiH? Nemojte nas tjerati da se počnemo tako ponašati!”, naveo je Dodik na Twitteru.

Posmatrači SNSD-a danas su u izjavi za medije iz bh. entiteta RS ustvrdili kako ih je ispred sarajevske dvorane Zetra”, “zajedno sa oko 15 posmatrača i članova ove stranke, policija blokirala i sat vremena saslušavala, bez odgovarajućeg pojašnjenja, te se ponašala bahato i drsko” – prenijela Je Buka.

Oglasili su se i iz MUP-a KS.

U nastavku njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Imajući u vidu da se na lokalitetu dvorane “Juan Antonio Samaranch” (Zetra) nalazi Glavni centar za brojanje glasova sa posljednjih Općih izbora u Bosni i Hercegovini, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo vrše pojačan obilazak navedenog lokaliteta u skladu sa svojim nadležnostima.

Tokom prethodne noći na parking prostoru u blizini pomenutog objekta uočena su tri putnička vozila i devet lica koja su, u skladu sa zakonskim ovlastima, policajci kontrolisali i izvršili odgovarajuće provjere.

O preduzetim mjerama i radnjama sačinili su službeni izvještaj, te je jedno od lica policijskim službenicima izjavilo da se na navedenom prostoru nalaze radi organizacije prevoza posmatrača koji prate proces brojanja glasova ispred jedne od političkih partija.

Ovom prilikom kategorički odbijamo navode o bilo kakvom neprofesionalnom odnosu policijskih službenika o kojima smo upoznati putem pojedinih medija i ističemo da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS postupali u skladu sa zakonskim ovlastima.

Napominjemo da niko od zatečenih lica nakon predmetne kontrole nije pristupio u službene prostorije kako bi eventualno podnio žalbu na rad i postupke policijskih službenika”, naveli su.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.