in , ,

Nenad Stevandić “tabiri po svom postulatu”: “Mnogo je teže baviti se politikom u Sarajevu nego u Banja Luci”

Stevandić je kritikovao CIK, način izbora koji za njega “nije moralni ni etički”

Nenad Stevandić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentirao je pregovore u vezi izbornog zakona u BiH. “Nismo Nikaragva, niti SAD. Dogovarat ćemo se”, rekao je Stevandić.

Govorio je i o tome kakvo je stanje u vladajućoj koaliciji u RS, ali i kako lider Ujedinjene stranke uspijeva sve da stigne, a ima više poslova, obaveza, komisija…

Nenad Stevandić je rekao da je mnogo teže baviti se politikom u Sarajevu nego u Banjaluci. Dodaje da ima ukupna primanja na vise različitih funkcija oko 6000 KM.

“Ugovor na 4 sata imam na UKC, tu mi je plata 1250 KM”, kazao je.

Dodao je da mnogo raditi i u humanitarne svrhe, ali da ne želi da od toga radi marketing.

Šta je poručila sjednica Interesorne radne grupe za izmjenu izbornog zakona BiH, jeste li se posvađali?

“Jesmo na početku. Ali smo došli do nekog konsenzusa na osnovu kojeg smo usvojili Poslovnik. Nije istina da je sukob eskalirao do mjere fizičkih sukoba, ali je bilo dobacivanja ‘ti si kreten, ti si kreten’”, rekao je Stevandić.

Kritikovao je CIK, način izbora koji za njega “nije moralni ni etički”. Govoreći o odnosu s Miloradom Dodikom, kazao je:

“Na izbore ćemo sigurno samostalno. O svim stvarima za inokosne funkcije vodićemo pregovore. O time (da podržimo SNSD) ćemo tek razgovarati”.

Dodaje da vode “inventuru” u i oko koalicije. Razmatrano je stanje koalicionog sporazuma na terenu.

“Neću da širim raspravu, da govorim ružne riječi, ovo je stvar tehničke prirode. Imamo radnu grupu (sa SNSD). Kad obavimo razgovor, sravnimo račune, vidimo koji su nam problemi… Ne smatram da smo mi napravili nekakav potez koji govori o krizi u koaliciji”, kazao je.

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor “otvorila dušu za javnost”: “Bila sam jedino dijete u školi bez oca”

Nebojša Vukanović “dotukao” Milorada Dodika: “Rasturio bih ga u ovom trenutku sutra da su izbori”