Neobična situacija tokom gostovanja Komšića na HRT-u: Prenos ostao upaljen tokom pauze, evo šta se desilo!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić gostovao je u emisiji ”Nedjeljom u 2” na HRT-u.

Nakon te emisije uslijedila je stanka prije novog dijela emisije ”Nedjeljom u 3” u kojoj voditelj Aleksandar Stanković gostu čita pitanja koja su tijekom tjedna na Facebooku postavljali gledatelji.

Za vrijeme stanke između emisija, prijenos je ostao upaljen. Stanković se otišao presvući, a Komšić je govorio kao posljednjih dana kasno legne, a rano ustanove.

U kadar je ”upala” i novinarka Maja Sever koja je voditelju Stankoviću govorila koje dijelove je izrezala.

U tom se čuje kako tehničar psuje Stankoviću i govori da stavi mikrofon ”bubicu”.

Pogledajte u nastavku:

Podsjećamo, gostovanje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 odjeknulo je u javnosti.

Na pitanje ne čini li mu se da je njegov izbor za člana Predsjedništva BiH dobar dio Hrvata udaljio od te države, rekao je kako nema toga i to se među ljudima ne osjeti te da je to stvar politike i političkog marketinga.

Tijekom emisije Nu2 2006. godine 72% gledatelja mislilo je da će Željko Komšić poboljšati položaj Hrvata u BiH, a na pitanje što misli, kako bi prošao da je danas takvo anketiranje, kazao je kako ne zna, ali da ne vjeruje da bi tako prošao.

“Barem po onome što vidim iz hrvatskih medija, a ponekad mi to sliči na neku kampanju, iako ne bih tako daleko išao u zavjerama.

Jednostavno, političko klatno njiše se lijevo-desno i 2006. bilo je neko drugo vrijeme.

Bilo je vrijeme promjene, malo je prošlo od rata i ljudi su i ovdje u Zagrebu i u BiH drugačije gledali jedni na druge. Bilo je neko vrijeme optimizma”, rekao je.

2010. godina prekretnica

“Cijela politička scena krenula je tada udesno, populizam, konzervatizam, a moram reći, u dobroj mjeri i u šovinizam s natruhama fašizma.

Nije to specifično samo za naša područja, to je bio trend u cijeloj Europi. Vidjet ćemo sad hoće li se to klatno vratiti”, kazao je Komšić.

Na pitanje je li ludost inzistirati na jednoj te istoj politici kada se vidi da ne daje rezultate, Komšić je uzvratio protupitanjem.

“Je li mudro inzistirati na politici koja stalno izaziva konflikte? O tome ja govorim. Mislim da je potrebno izaći iz koncepta po kojem mi u BiH živimo.

Možete ga zvati etnički ili koncept konstitutivnih naroda, koji je po meni duboko konfliktan koncept”, kazo je Komšić.

Voditelj Aleksandar Stanković tražio je od Komšića da objasni svoju izjavu da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, pa ni o izbornom zakonu.

“Je l’ vama ovdje u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove”, rekao je. “Smatrate li da je to možda loše, nepristojno, nediplomatski?, podcrtao je Komšić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.