Nermin Nikšić direktno i bez pardona: “Christianu Schmidtu sam govorio da nismo plemena, ali je SDA sinoć učinila sve da pokaže da jesmo”

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentirao je ponašanje SDA na protestima koji su ispred OHR-a organizirani jučer protiv izmjena Izbornog zakona koje je planirao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Nikšić je istakao da ako su “SDA jurišnici spremni krasti u vrijeme korone” je sasvim normalno da na sve načine i pokušaju odbraniti svoje pozicije u vlasti.

“Priznajem, podcijenili smo njihovu želju za ostankom na vlasti. Na svu sreću do, za njega i SDA, priželjkivanog haosa nije došlo.

Schmidtu sam govorio da nismo plemena da nam se nameću takva zakonska rješenja, a SDA je sinoć učinila sve da napravimo incident i da pošaljemo svijetu poruku kako zaista jesmo plemena”, istakao je Nikšić.

Istakao je kako su ujedinjena opozicija i okupljeni građani sinoć na protestima pokazali kako im je važnije da pošalju poruke jedinstva i zaštite države.

“S druge strane, još jednom su SDA jurišnici pokazali primitivizam vrijeđajući potpredsjednika SDP-a i našeg kandidata za člana Predsjedništva BiH Vojina Mijatovića, riječima da nema šta tražiti u Sarajevu i da ide u Banju Luku”, naglasio je predsjednik SDP-a.

Komentirao je Nikšić da su na jučerašnjem skupu govorili oni koji su se odazvali na skup kojega je inicirao SDP, a za koji je rečeno da neće uključivati nikakvu političku promociju.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS oglasio se također nakon protesta ispred OHR-a.

“Građani BiH su rekli svoje. Danas smo kao SDP BiH pokazali jedinstvo i podržali proteste građana isped OHR-a.

Hvala svim građanima, nevladinim organizacijama i političkim strankama koje su podržale proteste.

O incidentu koji se dogodio u nekom sljedećem periodu, jer država BiH je ispred svega, a projekat Pokreta za državu je prioritet.

Poruka onima koji su umislili da je Sarajevo njihovo, neće moći, Sarajevo je moje kao što je i Banja Luka vaša to ćete morati naučiti na lakši ili teži način po vas”, naveo je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.