in , ,

Nermin Nikšić o sluđivanju javnosti: “U BiH treba objaviti rat korupciji i kriminalu, onda SNSD, SDA i HDZ gube”

On kaže da to što su neki propustili priliku pa bi sada da to kompenzuju virtualnim junaštvom je njihov problem, a ne problem građana

Nermin Nikšić
Nermin Nikšić

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić reagovao je na posljednja dešavanja, posebno na izjave lidera nacionalnih stranaka, prijetnje podjelom države i ratom.

On kaže kako povodom posljednjeg sluđivanja javnosti novim virtualnim ratovima između koalicijskih partnera i skretanje pažnje sa stvarnih životnih problema građana želi javno pozvati lidere vladajućih stranaka koji su se otcijepili od naroda da stanu na čelo rata protiv pandemije i da povedu građane Bosne i Hercegovine u masovno cijepljenje.

“Cijepljenje je nužno da bi se narod spasio, a otcjepljenje fiktivna priča od koje nema koristi, kao ni od besmislenog pričanja o predvođenju naroda u rat. Rat je prošao i ko se borio, borio se”, kazao je on.

On kaže da to što su neki propustili priliku pa bi sada da to kompenzuju virtualnim junaštvom je njihov problem, a ne problem građana.

“U Bosni i Hercegovini treba objaviti rat korupciji i kriminalu, siromaštvu, nezaposlenosti. U takvom ratu gube SNSD, SDA i HDZ, a pobjeđuje država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani”, zaključio je Nikšić.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Rukovanje ljutih rivala: Milorad Dodik čestitao Drašku Stanivukoviću, gradonačelnik Banja Luke odgovorio objeručke…

Ramiz Salkić upozorava sve dok još nije kasno: “Međunarodna zajednica prešutno dozvoljava integraciju RS sa Srbijom!”