Nermin Nikšić otvoreno i javno reagovao na Dodikovu prijetnju Bećiroviću: “Znam da se Denis nije uplašio”

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentarisao je današnje prijetnje koje je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Dodik je, komentirajući Bećirovićev zahtjev Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine poručio da “ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći.”

Nikšić je u svojoj reakciji rekao da “zna da se Denis nije uplašio ovakvih riječi, niti mu treba advokat”.

“Međutim, ovakva poruka sama po sebi zabrinjava. Naravno da neću nasjesti na provokaciju.

Naprotiv želim podsjetiti Dodika da ministri, zastupnici i drugi dužnosnici SNSD-a bez problema, slobodno šetaju Sarajevom, u kojem su na vlasti stranke Trojke.
Garantujem mu da će tako biti i dalje, jer je ovo Bosna i Hercegovina, zemlja slobodnih, tolerantnih ljudi.

Ponosimo se činjenicom da se glavnim gradom cijele Bosne i Hercegovine ljudi kreću slobodno, bez straha”, kazao je Nikšić.

Dodao je da je siguran da je i Banja Luka mnogo tolerantnija od slike ovog grada koju u javnost ovih dana šalju pojedini političari, ali i šačice huligana.

“Porazno je za jednu politiku da ljudima ne može jamčiti sigurnost. To je zapravo znak nemoći, a ne bilo kakve moći. Denis Bećirović će, uvjeren sam, ostati nepokoleban i nastaviti da radi najbolje što zna u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Preporučujem i drugim da se bave ostvarivanjem sigurnosti i stabilnosti, te radom za opće dobro, umjesto potpuno beskorisnih izjava koje decenijama, osim što koriste u predizborne svrhe, nemaju nikakvog drugog efekta, niti se njihove uzaludne prijetnje mogu ostvariti”, dodao je Nikšić.

Podsjećamo, ranije je na Dodikove prijetnje Bećiroviću reagovao i SDP-ov državni parlamentarac Saša Magazinović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.