Nermin Nikšić poručio predsjedniku Zoranu Milanoviću: Bez diplomatskog uvijanja, odj**i od BiH u skokovima

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a reagovao je i komentarisao na poruke koje u posljednje vrijeme dolaze iz Hrvatske, a odnose se na Bosnu i Hercegovinu. Poseban fokus stavio je na Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske te njegov stav i odnos prema BiH.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bi opet da prijeti, a ni premijer Andrej Plenković ne zaostaje mnogo u ucjenjivačkim porukama Bosni i Hercegovini. Bez obzira koliko se čovjek trudio da zadrži dignitet i da se ne spusti na nivo uličarskog rječnika kojim se služi Milanović, jednostavno čovjek je očito izgubio kompas i ne zaslužuje da ga se štedi.

Obojici, a posebno lažnom socijaldemokrati Milanoviću, poručujem da Bosna i Hercegovina jeste samostalna, samoodrživa država, koliko god to njima smetalo. Bosna i Hercegovina je sa svim svojim problemima snažna, žilava i otporna država”, naveo je Nikšić.

Dalje je Nikšić istakao da je narod u BiH toliko jak i stabilan da je uspješno odbio najbrutalnije nasrtaje na suverenitet BiH iz susjednih država.

“O prirodi, žestini i brutalnosti tih nasrtaja jasnu kvalifikaciju su dali međunarodni sudovi. Suvišno ih je ponavljati. Neke od najistaknutijih učesnika i organizatora tih događaja Milanović i Republika Hrvatska su velikodušno odlikovali zbog doprinosa u uništavanju Bosne i Hercegovine i pokušaju razbijanja naše zemlje.

Pa ipak, naša država ih je sve preživjela i nadživjela. Preživjet će i populiste poput Milanovića i Plenkovića koji u nedostatku unutrašnjih neprijatelja, s obzirom na to da ideološki sliče kao jaje jajetu, traže probleme i neprijatelje u susjedstvu. Ništa novo”, mišljenja je Nikšić.

Naveo je i to da će izbora u BiH biti i da se Milanović o tome ništa ne pita.

“Kao što se očito ništa ne pita ni u Republici Hrvatskoj. Naši izbori su naša stvar. U Bosni i Hercegovini ima mjesta za dogovor i razgovor, ima mjesta za sve njene građane. Mnoge od njih tlači politika koju promiču Milanović i njegovi pajdaši u Bosni i Hercegovini.

Nije naše građane Hrvate, Srbe i Bošnjake iz Bosne i Hercegovine protjerao niko nego politike koje promiče Milanović i njegovi istomišljenici koji su se stvarno ufurali da su njihovi spasitelji. E pa ne tlači nas niko drugi nego lažni branitelji nacionalnih interesa koji su popljačkali preduzeća i javna dobra, a ljude drže siromašnim i ovisnim o mrvicama sa njihovog stola”, dodao je lider SDP-a.

Kako kaže, ako se još neko usudi glasati ili misliti drugačije, onda se te osobe proglase nepodobnim i vrlo brzo osjete bijes, kako dodaje, “odabranih”.

“Tlačitelji Hrvata, Bošnjaka, Srba i svih građana su upravo arogantni, šuplji populisti i bezosječajni tipovi poput Milanovića, koji građanima prodaju maglu, mržnju i nacionalizam, sve za mandat više.

Na kraju, jadna je država koja za predsjednika ima Milanovića. Jadna je država u kojoj predsjednik luta od zapadnjačkog ljevičara do teoretičara zavjera i proruskog konzervativca. Takvoj državi ni NATO ne može pomoći da povrati obraz i dostojanstvo”, rekao je Nikšić.

Zatim je naglasio da je oporavak moguć, ali uz određene uslove.

“Oporavak je naravno moguć, ali je i to proces da citiram Milanovića prvo sapun, onda parfem, pa tada možemo pričati o rehabilitaciji Hrvatske kao modernog, demokratskog prijatelja Bosne i Hercegovine. Do tada, uzalud vam trud svirači, Bosna i Hercegovina će opstati kao domovina svih svojih građana i naroda.

Mi ćemo ovdje živjeti zajedno, svađati se, raspravljati, miriti i uvijek pomagati jedni drugima kao dobre komšije i susjedi. Zato, nakon što ‘isplačeš krokodilske suze’ nad sudbinom ‘jadne i nikakve’ države Bosne i Hercegovine koju toliko mrziš Milanoviću, na čistom bosanskohercegovačkom, bez diplomatskog uvijanja, odj**i od nas u skokovima”, poručio je na kraju Nikšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.