Nermin Nikšić se nije libio ovo reći javno: “Ono što Milorad Dodik radi i priča odudara od sporazuma, možda ga je neko potpisao sa figom u džepu”

Tradicionalni SDP-ov novogodišnji prijem upriličen je večeras u Sarajevu, a prisutne je pozdravio predsjednik ove stranke Nermin Nikšić. U izjavi za medije je govorio o političkoj situaciji.

Očekuje da će biti provedeno ono što su Osmorka (SDP, NiP, NS, SBiH, NES, PDA, BHI Fuad Kasumović i Za nove generacije), SNSD i HDZ potpisali u sporazumu za formiranje državne vlasti.

“U posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD-a Milorad Dodik radi i priča odudara od tog sporazuma i nama ne pada na pamet da pravimo bilo kakve kompromise i ustupke kada je u pitanju država Bosna i Hercegovina.

O imovini Bosne i Hercegovine, o imovini države moraju odlučivati institucije države Bosne i Hercegovine”, istakao je Nikšić

Konačno je vrijeme, kako je naglasio, da u se u Bosni i Hercegovini pruži šansa kompromisu, dogovoru, razgovoru te da se pokaže da se ovdje može razgovarati, da bude bolje svim građanima.

“Pri tom ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio Bosne i Hercegovine, nego na cijelu Bosnu i Hercegovinu i sve ljude u njoj.

Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u Bosni i Hercegovini?

A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima te nesaradnji iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati”, naveo je.

Osvrnuo se i na današnje imenovanje Borjane Krišto (HDZ) za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Imenovana je i na osnovu ekspozea. Vidite da ono što smo potpisali, to želimo da radimo.

Naravno, možda je neko to potpisivao sa figom u džepu, vidjećemo šta će biti”, zaključio je Nikšić.

Oglasio se i Denis Bećirović, a o tome čitajte na linku ispod.

VEAZNI TEKST: Denis Bećirović neće da šuti, uputio je žestoko upozorenje Miloradu Dodiku: “Bosna i Hercegovina je titular cjelokupne državne imovine”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.