Nermin Nikšić se obratio javnosti iz Doboja: “Svi smo svjesni da imamo potpunu blokadu funkcionisanja svih institucija na nivou BiH”

Nakon sastanka predstavnika Osmorke i SNSD-a u Doboju, okupljenim novinarima se obratio predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić koji je poručio kako je istaknuta želja da se napravi novi ambijent u našoj zemlji.

“Onako kako smo i rekli i kako smo imali priliku čuti.

Zaista želimo praviti neki novi ambijent u BiH, ambijent u kojem se može razgovarati i dogovoriti bez tenzija i o stvarima o kojima se eventualno ne slažemo i da možemo da tražimo rješenja oko stvari u kojima izgleda da smo sada dijametralno daleko.

“Naravno da će sve biti puno lakše kada sve ovo zaživi, kada napravimo Vijeće ministara,

kada unutar Vijeća ministara pokažemo da smo spremni da zajedno radimo na rješavanju svakodnevnih problema svih građana u BiH

i kada je u pitanju funkcionisanje institucija BiH jer svi smo svjesni da imamo potpunu blokadu funkcionisanja svih institucija na nivou BiH – rekao je Nikšić.

Nikšić je naveo kako mu je drago što su prvi put na ovakvim sastancima prisustvovali Semir Efendić (SBiH) i Nermin Ogrešević (NES).

“Otvoreno smo razgovarali o stvarima o kojima do sada nije bilo volje da se priča.

Spomenuli smo mnoga pitanja među kojima je i pitanje potpisivanja sporazuma BiH sa Islamskom zajednicom.

Pravimo pionirske korake na polju saradnje, dogovaranja i stvaranja pretpostavki da BiH krene naprijed – poručio je Nikšić nakon sastanka u Doboju.

On je dodao kako Osmorki ostaje da se dogovori oko zamjenika ministara, te da u svemu tome moraju pokazati kompromis.

“Ovo nije ničija pobjeda, nije razlog za bilo kakav trijumfalizam, zaista smo spremni da stvaramo novi ambijent. U svakom slučaju SNSD je ostavio dan dva da usaglasimo – dodao je Nikšić – prenosi Avaz.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.