Nermin Nikšić se obratio, potpuno otvoreno je i javno odgovorio na ponudu Bakira Izetbegovića: “Nije za očekivati da ja sve sada izdam, ostavim i prevarim”

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentarisao je intervju lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojem je rekao da ponuda za formiranje vlasti SDP-u i DF-u, stara četiri godine, još uvijek stoji.

Nikšić je novinarima nakon sastanka sa opozicijom iz RS-a komentarisao ovu izjavu Bakira Izetbegovića, kazavši da o tome jesu razgovarali na posljednjem neformalnom sastanku u sarajevskom restoranu Kibe Mahala, kojem je prisustvovao i Željko Komšić.

“Mi smo razgovarali na tu temu. Ja inače ne govorim o onome što privatno razgovaramo.

To je njegova izjava i ona stoji, to je bilo na stolu”, rekao je.

Zatim je odgovorio da li postoji mogućnost koaliranja SDA, DF-a i SDP-a.

“Mi nemamo potrebu da se o tome očitujemo, radimo jedan drugi projekat sa Osmorkom.

Za neočekivat je da ja to sve sad izdam, ostavim, prevarim i da se okrenem nekoj drugoj ponudi bez obzira na to kakva je”, kazao je.

Komentarisao je i to da li će on biti novi premijer Vlade FBiH.

“Ne znam bi l’ mi bilo mrsko da budem premijer.

Meni bi lagodnije bilo da negdje u Parlamentu provedem naredne četiri godine, ali kada dođete do toga da pokušavate nešto promijeniti i kada dođe do vas da vi možete preuzeti neki svoj dio odgovornosti, morate onda i tu neku lagodnost ostaviti po strani”, rekao je on.

Podsjetimo, Izetbegović je ranije rekao kako smatra da bi široka probosanska koalicija u kojoj bi osnovu činile SDA, SDP i DF bio najbolji odgovor onome što su u proteklom mandatu radili, a u ovom će nastaviti da rade SNSD i HDZ.

“Ovaj front u veoma rizičnom mandatu koji je pred nama donio pomirenje tradicionalističkih i ljevičarskih stranaka kojima je BiH na srcu i ostvario snagu kojoj ništa ne bi mogao spreg SNSD-HDZ.

Ova ponuda je stara četiri godine i ostaje otvorena i ubuduće”, rekao je tada Izetbegović između ostalog intervjuu za Klix.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.