Neven Kazazović: “Srbija nije u stanju da napravi bilo šta vojno u BiH! Dodik je dobio dva šamara od Rusa!”

Neven Kazazović, vojno-politički analitičar, profesor koji sigurnost izučava godinama gostovao je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

“Srbija se naoružava s ruskim otpadom, starim naoružanjem! Srbija nije u stanju da napravi bilo šta vojno u BiH! Dodik dobio dva šamara od Rusa! Ne mogu Rusi priznati RS!

Ako Rusi uzmu Odesu otišli bi na zapad i došli bi do najčudnije države na svijetu, Pridnjestovlje! Ako Rusi dođu do Pridnjestrovlja zauzet će ga!

NATO ušao u BiH s 500 vojnika EUFOR-a! Od tih 500 vojnika ne smije ni jedan poginuti! Ako imaju pet mrtvih vojnika ući će u sukob! Rusi postavili nemoguće uslove da ne bi prekinuli rat!

Vučić i dalje pokušava sjediti na dvije stolice! Vučićevi saradnici govore ono što on ne smije, a Dodik je jedan od njih! U Ruskom papiru spomenute Rumunija i Bugarska, ne smiju biti dio NATOA-a! Ruski ambasador proglasio BiH neprijateljem ako bude u NATO-u! 500 novih vojnika u BiH su NATO vojnici!

BiH ne možemo posmatrati mimo NATO-a! Ako se zaoštri kriza NATO ne može ostati indiferentan! Rusija će imati velikih glavobolja sa Ukrajinom! Nekoliko paravojski iz zapadnog dijela već se nalazi na liniji prema Donjecku! Učestvovali su u borbama! Staljin uzeo Ukrajini žito!

Ukrajina nije zaboravila vrijeme Staljina! To je i danas u njihovim genima! Protiv nas je bila JNA, pa šta se dogodilo?!

Vučić nema dobru ekonomsku situaciju u zemlji, a dobra ekonomska situacija treba za rat! Dodik igra na blef! Dodik hoće da ostvari druge rezultate, a ne da se otcjepi! Rusi priznali Donjeck i Lugansk, a šta je s Kosovom?! Ne mogu Rusi priznati RS! Dodik se vratio na ranije pozicije!

Ruske snage napadaju s tri strane! Prvi pravac je iz Bjelorusije i usmjeren je na Kijev! Kijev nije pao! Borbe se vode u predgrađima! Drugi pravac je usmjeren na Harkov! Navodno se vode ulične borbe u Harkovu! Treći pravac je najinteresantniji, oko Mariopolja, jer on ima luku!

Borbe se vode i oko Odese! NATO će ući u zemlje koje su članice NATO-a! Trebaju izvršiti pregrupisavanje snaga na jedno žarište!

Ne znam da li imaju rezervu i gdje je drže! Civili nisu rezerva! Putin traži neutralnu i razoružanu Ukrajinu! Nakon svega što smo mi preživjeli žao mi je Ukrajine! Morali su imati bolje ljude! Predsjednik Ukrajine pjevač i glumac! Ko stoji iza njega, ko su mu savjetnici?! Rusi traže državni udar protiv Zelenskog! Ruski antisemitizam nije ništa novo!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.