Nevjerovatna, gotovo nestvarna dominacija Lane Pudar na Evropskom prvenstvu: Osvojila je još jednu zlatnu medalju u Beogradu!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar Evropsko juniorsko prvenstvo u Beogradu završila je na najbolji mogući način – osvajanjem nove zlatne medalje!

Ponovo zablistala

Nakon što je osvojila zlata na 100 i 200 metara delfin, Pudar je danas trijumfovala i u utrci na 50 metara i na taj način odbranila titulu osvojenu prošle godine u rumunskom Otopeniju.

Nakon što je rutinski prošla kroz kvalifikacije (27.21) i polufinale (26.62), danas je u finalu također bez problema trijumfovala s vremenom 26.10 – javlja Klix.

Lanine današnje konkurentkinje Martine Damborg, Paulina Cierpialowska, Emmy Halkvist, Klara Sophie Beierling, Julia Ullman, Lillian Slušna i Anna Maria Boerstler nisu imale nikakve šanse pored bh. sirene.

Zanimljivo, 17-godišnja Mostarka je u sve tri utrke postavila nove rekorde juniorskih evropskih prvenstava.

Na 100 metara je ostvarila vrijeme 56.95 sekundi i srušila rekord Anastasije Škudrai iz Kazana 2019. godine, na 200 metara je pobijedila s vremenom 2:06.26, što je za skoro dvije sekunde bolje od dosadašnje rekorderke Anastasije Markove iz Rima 2021. godine.

Danas je nadmašila rekord Darije Klepikove koja je isplivala 26.14 sekundi 2021. godine u Rimu.

Pudar će ovu sedmicu sigurno dugo pamtiti jer je svojim nastupima u Beogradu oduševila javnost.

Lana je na Evropskom juniorskom prvenstvu bila nezaustavljiva, a svoju snagu pokazala je i danas.

Ona je prethodnim danima uspjela da osvoji čak dvije zlatne medalje jer je pobijedila u utrkama 100 metara i 200 metara delfin.

Ovo je bila posljednja disciplina u kojoj je Lana nastupila na EP u Beogradu, a još jednom je pokazala kakav dragulj ima Bosna i Hercegovina, te da država sigurno mora uložiti maksimum kako bi joj se osigurali normalni uslovi za treninge i rad – prenosi Sportsport.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.