Nevjerovatna ispovijest “maga” Zvezda Granda Saše Popovića: “Mi u sred Bosne, a nema pjevačica. Onda je jedan rekao ‘ima jedna, pjeva neke igranke, trese uz Dženis Džoplin'”

Vjerovatno najveći balkanski estradni mag, Saša Popović, pokazao je talenat i za muziku i za biznis još u ranoj mladosti, ali je uprkos tome ispao žrtva piramidalne “Dafiment banke”, zbog čega je ostao bukvalno bez ičega i morao da krene ispočetka – a oba njegova početka obilježila je Lepa Brena.

Njegov razvojni put išao je postepeno, a karijeru su pratila različita neočekivana dešavanja.

Još u mladosti znao je da je muzika ono čime želi da se bavi i od čega će zaraditi novac, a harmoniku je počeo da svira veoma rano – piše Nova.rs.

“Imao sam lijepo djetinjstvo. Volio sam fubal, ali ne i školu. Ipak sam bio odlikaš”, rekao je Saša koji je u djetinjstvu najviše volio da se igra klikerima.

Odrastao i školovao se u Novom Sadu. Otac ga je paralelno upisao sa deset godina i u muzičku školu, a on mu je kupio i harmoniku.

“Da sam nastavio da igram fudbal vjerovatno bih igrao za prvi tim. Igrao sam za Vojvodinu, a moj tata je bio radio kao pjevač i svirao je harmoniku i klavir.

On mi je kupio harmoniku sa deset godina, a moj svijet se zasnivao na fudbalu”, rekao je Popović svojevremeno u emisiji “Iz profila” na Grand televiziji, pa se prisetio jednog detalja:

“Niko u školi nije obraćao pažnju na moju harmoniku, dok jednog dana nije ušla nastavnica istorije i zatražila mi da odsviram pjesmu ‘Tamo daleko’ i svi su se oduševili”.

Nakon toga čulo se da lijepo svira harmoniku, pa su i ostali profesori željeli to da čuju.

“Sa 17 godina sam sa rođakom i drugom, napravio mali orkestar i počeli smo da sviramo rođacima i prijateljima. Onda nas je neko čuo i ponudio da sviramo na svadbi”.

Ubrzo nakon prvih mladenaca, uslijedili su i drugi. Do četvrtog razreda gimnazije već su konstantno svirali po svadbama.

“Razredna me je u četvrtom razredu gimnazije oborila na popravni, jer sam se zavitlavao na njen račun, a bila je usijedilica”, ispričao je Saša.

Slatki greh i velika popularnost

Popović je 1976. godine osnovao bend “Lira šou” koji je izvodio narodnu muziku, imali su nekoliko pjevačica, ali su u jednom trenutku ostali bez ijedne.

“Zadesili smo se u hotelu ‘Galeb’ u Brčkom. Rekli su nam da nigdje nema pjevačica.

Mi u sred Bosne, a nema pjevačica. Onda je jedan rekao ‘ima jedna, pjeva neke igranke, trese uz Dženis Džoplin’.

Ulazi na vrata djevojka sa kovrdžavom kosom, puca od zdravlja, sva jaka sa kožnim prslukom. Dođe ona i kaže ‘Ja sam Brena’, mi smo se nasmijali.

Ja sam rekao da nema šanse. Sutradan dođe Brena na nastup i otela pjevačici miktrofon i vidjelo se da je talentovana”, ispričao je Saša, a nakon što su se upoznali, otpočeli su zajedničku karijeru.

Kada je Lepa Brena postala njihova pjevačica, oni su 1982. godine promijenili ime u “Slatki greh”.

U hotelu ‘Park’ smo pjevali sve dok nije došla beogradska garnitura iz hotela ‘Taš’ i predložila nam da dođemo tamo za duplo manji honorar.

Došli smo ili u situaciju da se raspadnemo jer smo dostigli maksimalnu hotelsku popularnost ili da nešto snimimo i za to nam je trebao Beograd”, rekao je Popović, a ostatak priče možete pročitati na portalu Nova.rs.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.