Nevrijeme je stiglo u bh. susjedstvo, pogledajte snimak

Kako je i bilo najavljeno, jače grmljavinske nestabilnosti krajem četvrtka zahvatile su zapadni dio Hrvatske. Meteo radar otkriva veliko područje s oborinama koje su ponegdje konvektivnog karaktera. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do ponoći je najviše kiše palo u dijelovima Istre, Krka, Cresa, Gorskog kotara, ali i Hrvatskog Zagorja, mjestimice preko 50 litara po metru kvadratnome.

Sredinom noći snažno nevrijeme zahvatilo je područje između Čakovca i Preloga, prvi jači pljuskovi javili su se i na sjeveru Dalmacije, od otoka Ugljana, preko Nina do Starigrada Paklenice.

Ipak, ovaj sustav će tek rubnim dijelom noćas zahvatiti Dalmaciju, a najveće šanse za neverine su u sjevernoj i dijelu srednje Dalmacije. Drugdje bi se moglo zadržati suho.

Dan je na Jadranu obilježilo jako jugo koje je u večernjim satima na moru dosezalo olujne udare. Ipak, jugo će prema jutro postupno slabiti, što će se nastaviti tijekom dana, do večeri će i prestati.

Večeras u Splitu puše jako jugo s olujnim udarima preko 80 km/h, donosimo vam prizore uz obalu…

Pogledajte snimak.

ČITAJTE I OVO: Pogledajte kakvo nevrijeme ide prema Balkanu, proglašen meteoalarm

Prognoza za BiH

Večeras iza 20 sati i u noći na petak(17.05.) uz jak razvoj konkvetivne oblačnosti veći dio Krajine te djelimično sjever Bosne očekuju jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Mjestimično je moguće nevrijeme uz led, jak vjetar i veću količinu kiše za kratko vrijeme.

U ostatku zemlje tokom noći uglavnom bez padavina, rijetko gdje na zapadu i u centralnim dijelovima Bosne uz prolazno kišu.

U petak(17.05.) tokom dana nešto stabilnije vrijeme i većinom pretežno sunčano. Poslijepodne razvojem oblačnosti, mjestimično u centralnim, sjeveroistočnim i istočnim dijelovima Bosne kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

U subotu stabilnije posvuda, pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz temperature mjestimično do 29 °C. U nedjelju(19.05.) jača destabilizacija atmosfere dotokom vlažnog zraka sa jugozapada koji će nam donijeti širom zemlje kišu, pljuskove sa grmljavinom, a mjestimično i nepogode – navode iz BHMeteo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.