Nezapamćene scene: Dijamant dobio novog trenera, pogledajte kako je Mourinho dočekan u Turskoj!

Od januara ove godine kada je dobio otkaz u Romi pa sve do sada Jose Mourinho bio je bez posla. Kako je sam rekao, čekao je “pravu” ponudu. Iznenada se nedavno počelo govoriti o tome da će Mourinho postati novi trener Fenerbahčea, a danas je to postalo i zvanično.

Bivši trener Chelseaja, Manchester Uniteda i Tottenhama zamijenit će Ismaila Kartala, a navodno mu je klub spreman dati budžet od čak 100 miliona eura za ovoljetne transfere.

Imenovanje Mourinha za novog trenera Fenerbahčea medijski je popraćeno na fenomenalan način od strane ovog kluba.

Naravno i navijači su odigrali veliku ulogu jer je stadion na kojem je dočekan “Posebni” bio praktično pun – javlja Sportsport.ba.

Stadion je bio otvoren za navijače koji su došli i prisustvovali ceremoniji potpisivanja, a sve je bilo zaista spektakularno.

Na predstavljanju Mourinha govorio je predsjednik Fenerbahčea Ali Koc.

“Već imamo veoma jak sastav i nadamo se da ćemo zadržati sve igrače. U suštini mi smo pravi šampioni ove sezone. Presretni smo. Neka nam Bog pomogne. Živio Fener”, rekao je Koc, te je onda govorio o Mourinhu.

“Jose je jedan od top pet trenera na svijetu. Izabrao je nas. Imamo svjetskog trenera. Ovo vam najbolje pokazuje na koji nivo želimo ići sa Fenerbahčeom”, rekao je Koc.

Mourinho je u Istanbul stigao direktno iz Londona, gdje je pratio finale Lige prvaka Real Madrid – Borussia Dortmund (2:0).

Na aerodromu su ga dočekali najvažniji ljudi iz uprave Fenera, a on se pristao slikati sa navijačima koji su ga satima čekali.

Na kanalu Fenerbahcea na Youtubeu još traje live, a ukoliko vratite snimak možete vidjeti i trenutak kada je dočekan Mourinho.

Pogledajte snimke iz Istanbula.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.