Nezaustavljiva Lana Pudar danas ide po još jedno zlato na Evropskom prvenstvu, evo gdje možete gledati utrku!

Za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar nema odmora. Samo 50 minuta nakon fantastične finalne utrke na 200 metara u disciplini delfin, Lana je jučer izborila još jedno finale u Beogradu.

Finale je na programu večeras.

Lana je nezaustavljiva

Naime, naša najbolja plivačica je večeras nastupala i u polufinalu u disciplini 50 metara delfin te se plasirala u treće finale na ovogodišnjem juniorskom Evropskom prvenstvu.

Lana je nastupala u prvoj polufinalnoj utrci te je utrku okončala u vremenu 26.62, naravno na prvom mjestu. Drugoplasirana je bila Paulina Cierpialowska iz Poljske s vremenom 26.94 sekunde.

Međutim, Lana je imala drugo vrijeme polufinala jer je u drugoj polufinalnoj utrci Martine Damborg iz Danske imala 26.53.

Finale u disciplini 50 metara delfin je zakazano za nedjelju u 18:05 sati i to će biti oproštajna utrka za Lanu na prvenstvu.

U disciplinama u kojima je ranije nastupala, 100 i 200 metara delfin, Pudar se okitila zlatnim medaljama, porušivši mnoge rekorde.

-Drago mi je što je takmičenje u Beogradu, a to je veoma blizu mog doma, tako da je mnogo članova moje porodice i prijatelja došlo da mi pruži podršku – kazala je Lana nedavno.

-Sretna sam što mogu konačno plivati ispod 57 sekundi – rekla je Pudar.

Utrku uživo možete pratiti na YouTube kanalu Swim Stream.

Sretno Lana!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.