Nezaustavljiva Lana Pudar svjetska juniorska prvakinja i u disciplini 100 metara delfin!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je s odličnim rezultatima i danas je osvojila zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Lana je utrku završila s vremenom 57.77, što je za 00.52 sekundi bilo brže od Amerikanke Leah Shackley. Na trećem mjestu je završila Japanka Mizuki Hirai s vremenom 58.35.

Rivalke Lani u finalu bile su: Victoria Raymond (Kanada), Ella Christina Jansen (Kanada), Bailey Hartman (SAD), Mizuki Hirai (Japan), Leah Shackley (SAD), Doyeon Kim (Južna Koreja) i Isabella Boyd (Australija).

Ovo je bilo treće veliko takmičenje za sjajnu mladu Mostarku ovoga ljeta, nakon što je ostvarila potpunu dominaciju na Evropskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Vođa našeg tima na Svjetskom juniorskom prvenstvu je Damir Đedović, treneri su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

Podsjećamo, Pudar je polufinale isplivala u vremenu 58.55 sekundi, te je zauzela drugo mjesto u svojoj polufinalnoj utrci.

Ispred nje je bila Amerikanka Leah Shackley s vremenom 58.46, a koja je pekjučer pobijedila Lanu i u finalu na 50 metara delfin.

Ukupno, Lana je ostvarila četvrti najbolji rezultat u polufinalu.

Mlada Mostarka prethodno je u kvalifikacijama isplivala vrijeme 59.61, što je bilo treće vrijeme njene kvalifikacione grupe i sedmo ukupno.

Podsjetimo, Pudar je na ovom prvenstvu osvojila zlato u konkurenciji 200 metara delfin, a onda i srebro u disciplini 50 metara delfin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.