Ni dva gola Edina Džeke nisu navijače Fenera oduševili koliko njegov potez u finišu meča

Edin Džeko sinoć je briljirao u pobjedi Fenerbahčea protiv Gaziantepa na startu nove sezone u turskoj Superligi. Džeko je mrežu Gaziantepa tresao u 3. i 18. minuti susreta, ali svojim zalaganjem do kraja utakmice oduševljavao je navijače Fenera.

Džeko je prije dva mjeseca stigao u Fenerbahče nakon što mu je istekao ugovor s Interom, a već sada se vidi da je odlazak u Tursku za našeg reprezentativca bio pun pogodak.

Iskusni napadač sinoć je debitovao u turskoj Superligi i odigrao fantastičan meč u pobjedi Fenera protiv Gaziantepa sa 2:1, a upravo je Džeko bio taj koji je postigao oba gola za velikana iz Istanbula – javlja Sportsport.

Džeko je dobio kapitensku traku iako je tek stigao u klub, ali sinoć je pokazao svima kakav je lider i “ubica” pred golom iako ima već 37 godina.

Naš reprezentativac nakon sinoćnje pobjede oglasio se na društvenim mrežama i objavio je nekoliko fotografija, a oduševljeni navijači Fenera “zatrpali” su Džekin profil na Instagramu svojim hvalospjevima.

“Odličan način da se počne sezona u Superligi. Idemo”, napisao je Džeko.

Međutim, jedan od komentara koji se našao na sinoćnjoj objavi posebno je privukao pažnju jer se oglasio i Džekin nekadašnji saigrač iz Manchester Cityja.

U pitanju je Joleon Lescott s kojim je Džeko svojevremeno nastupao u Manchester Cityju i s kojim je i dan danas ostao u odličnom odnosu, a to je najbolje pokazao komentar nekadašnjeg engleskog reprezentativca.

Ni Lescott nije ostao imun na sjajnu partiju Džeke u dresu Fenerbahčea, a kakvog prijatelja naš napadač ima pokazao je svojim komentarom.

“Nikada nisam ni sumnjao”, napisao je Lescott.

Ipak, poseban je bio momenat u finišu meča kada se vratio na polovinu Fenerbahcea kako bi pomogao saigračima u odbrani gola, vršeći non stop presing na igrače Gaziantepa.

Kada je to urodilo plodom, doslovno je “zapalio” navijače na tribinama.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.