Nick Salihamidžić prvi put u reprezentaciji i među Zmajevima, dočekao ga proslavljeni bh. fudbaler Vlatko Glavaš: “Znam koliko je Hasan sretan”

Proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Vlatko Glavaš posjetio je pripreme mlade reprezentacije BiH i objavio fotografiju s novim mladim Zmajem Nickom Salihamidžićem.

Glavaš je nekada dijelio svlačionicu s Hasanom Salihamidžićem, a sada je u reprezentaciji dočekao njegovog sina Nicka, koji je odlučio nastupati za našu selekciju.

Salihamidžić (20) prvi put je stigao na okupljanje neke od reprezentacija BiH, a U-21 selekciju očekuje prijateljski duel protiv Kine koji je zakazan za 28. mart u hrvatskoj Velikoj Gorici.

Glavaš je podijelio fotografiju s Nickom Salihamidžićem i otkrio da je njegov otac Hasan presretan što je mladi nogometaš italijanske Cosenze odlučio igrati za BiH.

“U posjeti pripremama mlade reprezentacije naše zemlje. Momci su spremni i motivisani i jasno vidim njihovu želju da se pokažu u što boljem izdanju.

Sretan sam zbog toga i vjerujem da ćemo ostvariti što bolji rezultat, jer ovi momci će sutra biti A reprezentativci i glavna snaga reprezentacije”, rekao je Glavaš i osvrnuo se na mladog Salihamidžića:

“Lijepo je bilo vidjeti i Nicka Salihamidžića, sina našeg Hasana Salihamidžića, s kojima se imao ugodan razgovor.

Nick je s ponosom obukao dres naše reprezentacije i nikada nije krio tu želju.

Sada mu se i ostvarila.

Sa Hasanom sam prošao mnoga toga u reprezentaciji i danas smo veliki prijatelj i znam da je i on sretan zbog Nicka”, dodaje Glavaš.

Podsjetimo, selektor Igor Janković za ovu reprezentativnu akciju računa na sljedeće igrače: Nikola Ćetković (Borac), Muhamed Šahinović (Sarajevo), Tarik Kapetanović (Sloboda),

Mustafa Šukilović (Tuzla City), Alden Šuvalija (Zlate Moravce, Slovačka), Amar Drina (Željezničar), Nick Salihamidžić (Cosenza Calcio, Italija), Filip Račić (Borac),

Harun Karić (Tuzla City), Stefan Đurić (SV Kapfenberg, Austrija), Anel Krdžalić (Olimpija, Slovenija), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Amar Tahrić (Leotar), Petar Sučić (Zrinjski), David Čavić (Leotar), Silvio Ilinković (Zrinjski),

Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Eldar Mehmedović (Sloboda), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Andrija Drljo (Željezničar), Filip Čuić (Radomlje, Slovenija).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.