Nije mogao ovo sakriti, pogledajte snimak koji su objavili Englezi: Zmaj Anel Ahmedhodžić se razočarao kada je vidio svoju ocjenu na FIFA 23, EA Sportsu poslao jasnu poruku

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić napravio je ljetos odličan potez odlaskom u Sheffield United gdje pruža sjajne partije, ali čini se da EA Sports to nije prepoznao jer on uopšte nije zadovoljan ocjenom koju je dobio na igrici FIFA 23.

Ahmedhodžić je ljetos napustio Malmo u transferu vrijednom skoro pet miliona eura, ali su mnogi bili iznenađeni što je odlučio da ide u engleski Championship i potpiše za Sheffield United – javlja Sportsport.ba.

Međutim, ubrzo nakon toga ispostavilo se da je mladi bh. reprezentativac napravio odličan potez odlaskom u Englesku gdje ove sezone pruža zaista odlične partije.

U dosadšanjem dijelu sezone za Sheffield je odigrao ukupno 22 utakmice i zabio je četiri gola i upisao dvije asistencije, te se pokazao kao pravo pojačanje i neće biti iznenađenje ukoliko već na ljeto bude na meti klubova iz najjačeg ranga engleskog fudbala.

Ahmedhodžić se odlično i jako brzo ukopio u svom novom klubu i jasno je da uživa u Sheffieldu što je sigurno jako bitno kako bi imao što bolje uslove da na terenu pruža ono najbolje što može.

Englezi objavili snimak

Bh. reprezentativac se i jutros našao u centru pažnje jer je njegov klub Sheffield United objavio zanimljiv video na Twitteru i pokazao da Ahmedhodžić nije previše zadovoljan ocjenom koju mu je EA Sports dao na igrici FIFA 23.

Jasno je da je FIFA 23 itekako popularna i među fudbalerima koji se vole opustiti igrajući tu igricu, a sve njih sigurno posebno zanima ocjena koju dobiju od EA Sportsa.

Tako je Ahmedhodžić na najnovijem izdanju ove igrice dobio ukupnu ocjenu 72 čime nije zadovoljan, a to je javno i rekao.

Ahmedhodžić smatra da je ocjena morala biti mnogo bolja i posebno je kritikovao kako su ga ocjenili za pojedine stvari, ali je i jasno poručio da će se i zbog toga morati dodatno potruditi kako bi na idućem izdanju FIFA igrice ocjena bila dosta bolja.

Bh. defanzivac je sigurno na dobrom putu da to ostvari jer dobre partije u dresu Sheffield Uniteda sigurno neće proći nezapaženo u EA Sportsu.

Ahmedhodžić s engleskim klubom ima ugovor do ljeta 2026. godine, a za samo pola godine njegova cijena se udvostručila i sada košta oko deset miliona eura.

Pogledajte snimak koji je objavio Sheffield.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.