Nimalo dobre prognoze meteorologa: Njemačku očekuju pljuskovi i olujni udari vjetra i do 110 km/h

Posljednje Vijesti

Jake oluje, plus pljuskovi i grmljavina – ovog će četvrtka, prema prognozi Njemačke meteorološke službe (DWD), biti doista neugodno.

Od polovice noći sa srijede na četvrtak, olujno polje niske temperature proširit će se na Njemačku sa zapada, priopćila je meteorološka služba. Meteorolog DWD -a Tobias Reinartz rekao je u srijedu da se mogu očekivati i prometne blokade zbog oborenog drveća.

Meteorolozi predviđaju olujne udare i nalete vjetra između 70 i 90 kilometara na sat ili više – za visoke planinske lance čak i do 110 kilometara na sat.

Na ogoljenim vrhovima, poput Brockena, Feldberga u Schwarzwaldu ili Fichtelberga, mogući su udari do 120 kilometara na sat. Na jugoistoku zemlje očekuju se udari vjetra od 55 do 75 kilometara Također može biti pljuskova i grmljavine.

U četvrtak poslijepodne, prema DWD -u, vjetar sa sjevera će oslabiti. Samo na sjeveru bit će olujno do petka. Osim toga, u petak će padati kiša u sjevernoj polovici i na rubu Alpa.

No bit će i sve svježije: u četvrtak će se temperature kretat između 13 i 18 stupnjeva, u petak uglavnom samo između 8 i 13 stupnjeva. U subotu će vrijeme biti slično. Može se očekivati vremenska mješavina sunca, oblaka i magle, rekli su iz DWD -a.

Nedjelja će biti sunčana s temperaturama od 2 do 17 stupnjeva, najkasnije od utorka opet se očekuje nestabilno vrijeme.

Leave your vote