Ninoslav Milenković o Sergeju Barbarezu: “Selektoru je pred sami let pozlilo, nije se osjećao dobro. Ostao je na nekim dodatnim pregledima. Sve je ok i večeras će nam se priključiti”

Član stručnog štaba naše reprezentacije Ninoslav Milenković govorio je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu Engleske i BiH koja se igra u Newcastleu od 20,45 sati. Milnenković je na samom startu press konferencije istakao da je selektoru Barbarezu pozlilo pred put u Englesku, ali da će se večeras priključiti reprezentaciji.

“Selektoru je pred sami let pozlilo, nije se osjećao dobro. Ostao je na nekim dodatnim pregledima. Sve je ok i večeras će nam se priključiti.”

O pripremama za duel sa Engleskom?

“Pokušali smo najbolje da se pripremimo u ovo malo vremena što smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali, razgovarali i zaista ćemo pokušati da se pokažemo u najboljem svjetlu i da probamo ispuniti neke taktičke zamisli koje smo stavili pred nas.

Nadam se da će to biti dosta dobro. O protivniku ne treba trošiti riječi, ali mi ćemo se truditi da gledamo sebe i pokušat ćemo ispuniti ono što smo do sada radili. Nadamo se da će neke promjene biti uočljive na samom terenu“, kazao je Milenković i dodao:

“Vjerujemo u sve igrače koji su tu. Oni su tu s razlogom. Vjerujemo u ovaj projekat i u sve nas koji smo zajedno u reprezentaciji, igrače i stručni štab. Jedino na taj način možemo napraviti nešto, postavimo stvari dugoročnije i da očekujemo bolje rezultate u narednom periodu.”

O važnosti susreta sa Engleskom?

“Rekao bih da za nas ne postoje prijateljske utakmice. Želimo da u svakoj utakmici pristupimo maksimalno ozbiljno. Tako želimo i u budućnosti da pristupamo. Ne bih iznosio neka očekivanja o rezultatu.

Cilj je jasan, a to je da se pokažemo što bolje i da ispunimo naša očekivanja. Rezultat ćemo vidjeti nakon utakmice”, rekao je on – prenosi Reprezentacija.ba.

Nakon toga mikrofon je uzeo Edin Džeko.

“Sigurno da su oni odlučili da igraju protiv nas jer u svojoj grupi na Evropskom prvenstvu imaju Srbiju i Sloveniju. Njima je to pripremna utakmica. Nama to ne mijenja ništa. Ekipa nova, selektor novi.

Dosta novih mladih igrača. Prije svega treba da se svima da neko vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti i sasvim realan i reći da su to dvije reprezentacije, a pogotovo Engleska koja je jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Najbitnije je da se igrači upoznaju sa načinom rada selektora i stručnog štaba i da se to na neki način dovede na neki nivo, na spoznaju šta novi selektor želi od mladih igrača. Prvobitno je to cilj.”

Prije deset godina igrao si na ovom stadionu i u 8. minuti postigao gol, sjećas li se toga?

“Sjećam se da sam igrao. Kolarov mi namjesto sa lijeve strane. Nema sad Kolarova da ponovimo, druga priča”, rekao je kroz smijeh Edin Džeko.

Mnogi igrači iz tvoje generacije su se oprostili, ali ti si još tu. Sigurno puno znači igračima da si tu. Da li će nedostajati neki od igrača koji su otišli?

“Ja sam uvijek govorio da su neki igrači otišli prerano. Isto tako i sada kada mi je 38 godina, a i prije toga sam rekao da je za mene ponos i san igrat za reprezentaciju. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu ja sam tu.”, rekao je Džeko – prenosi Sportsport.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.