Njemačka državna TV snimila dokumentarac o Bosni i Hercegovini, objavljen je i cijeli snimak: Zemlja vodopada i netaknute prirode

Njemački javni emiter ARD objavio je dokumentarac o Bosni i Hercegovini čiji su autori Nina Heins i Felix Leichum, a koji su zabilježili svoj put kroz našu zemlju koju opisuju kao spoj “Orijenta i zapada”. Dokumentarac je dio serijala “Kommt auf die Bucket List” gdje spomenuti dvojac predstavlja destinacije širom svijeta.

U opisu navode:

“Još uvijek gotovo netaknuta masovnim turizmom, Bosna i Hercegovina je idealna destinacija za istraživanje.

Netaknuta priroda, bezbroj vodopada i glavni grad Sarajevo, gdje se susreću Orijent i zapad – zemlja jugoistočne Evrope na Balkanu nudi mnogo raznolikosti”

Na samom početku dokumentarca Heins navodi da su istaknuli najvažnije turističke atrakcije, a svoj put su započeli u Mostaru odakle su posjetili Livno, potom Sarajevo, Nacionalni park Una, Travnik, Neum te Nacionalni park Sutjeska.

Govorili su o Starom mostu, a upoznali su i jednog od smjelih mostarskih skakača te pokazali kako izgleda njegova priprema za skok. Naposlijetku se i sama Nina okušala u skakanju u Neretvu, ali s puno manje visine. Posjetili su i vodopad Kravice.

“Mjesto susreta istoka i zapada”

Potom su posjetili i Livno kako bi snimili divlje konje.

Sarajevo su opisali kao mjesto susreta istoka i zapada, ali istovremeno i mjesto koje leži na historiji ističući mjesto atentata Franza Ferdinanda te potom podsjećajući na rat ‘90ih i pojašnjavajući šta su “sarajevske ruže”.

Uslijedila je posjeta Lukomiru, Travniku i Plavoj džamiji, potom Jajcu.

Nina je kazala da joj je tada bilo jasno zašto BiH zovu “zemljom vodopada” – prenosi Klix.

Pogledajte dokumentarac i šta su Nijemci zabilježili u BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.