Njemačka kancelarka Angela Merkel u Beogradu poručila: “Aleksandar Vučić ne daje lažna obećanja i ohrabrujem vas da se ide dalje ka pluralnom društvu i pravnoj državi”

Angela Merkel je u Beogradu nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavila da je kroz saradnju izgrađen odnos povjerenja između dvije zemlje.

“Kroz godine saradnje smo došli do povjerenja i na tom putu smo postigli niz značajnih rezultata. Naše države su međusobno usko povezane.

Upravo sam vidjela historijske dokumente i uvidjela sam da smo imali njemačko – srpske odnose već odavno i mnogo ranije. Naša ekonomska saradnja je zaista dobra. Drago mi je što smo napravili nekoliko dogovora. Razgovarali smo i unutrašnoj politici i reformama.

Veoma je važno da se u oblasti pravosudnog sistema naprave konkretni pomaci. Vučić mi je dao obećanja da će tako i biti”, istakla je Merkel.

“Zadovoljstvo mi je da vidim rezultate Berlinskog procesa. Jedna su stvar riječi, a drugo dijela. Berlinski proces treba da povezuje različite krajeve Zapadnog Balkana i dosta toga smo već postigli. Razgovarali smo i o Kosovu i o Bosni i Hercegovini. Vjerujem da je iskrenost u našim razgovorima veoma bitna.

Vučić ne daje lažna obećanja i ohrabrujem vas da se ide dalje ka pluralnom društvu i pravnoj državi, a ekonomski uspjesi bi trebali biti podstrijek za EU”, zaključila je Merkel.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.