Nova bh. plivačka zvijezda iz Doboj Juga Iman Avdić oduševila izjavom: “Nadam se da ću sa Evropskog prvenstva donijeti medalju”

Lana Pudar na najbolji način prezentirala je bosanskohercegovačko plivanje, a na plivačkoj sceni prošle sedmice zabljesnula je još jedna supertalentirana djevojka.

Iman Avdić (15) je nedavno slavila u finalu državnog prvenstva u utrci na 400 metara slobodnim stilom, oborivši državni rekord.

Sjajna Avdić u finalu nije imala nimalo lagan zadatak s obzirom da se takmičila i s Lanom Pudar, no uspjela je trijumfovati.

O tom uspjehu i njenim budućim planovima razgovarali smo s mladom plivačicom.

Drago mi je što sam počela sezonu dobro

“Pa jako mi je drago što sam plivala dobro, ovako rano u sezoni. S tim da nam je ovo bilo tek drugo takmičenje. Nakon dva mjeseca teških treninga.

Ovo mi je bilo testno takmičenje i nisam se na njega fokusirala, jer me čeka Evropsko juniorsko prvenstvo, kao i Svjetsko prvenstvo, ali to ne umanjuje da mi je veoma drago što sam plivala tako dobro rano u sezoni – kazala je Iman u razgovoru za portal „Avaza“ .

Osiguran nastup na Svjetskom prvenstvu

Dobrim nastupom na Državnom prvenstvu Avdić je osigurala i nastup na Svjetskom prvenstvu u Fukoki koje se održava u julu 2023. godine.

“Prvo me očekuje Evropsko juniorsko prvenstvo u Beogradu i odmah nakon toga idem u Fukoku.

Ispunila sam normu na Državnom prvenstvu, a fokusiram se na Evropsko juniorsko prvenstvo i nadam se da ću donijeti medalju u Bosnu i Hercegovinu sa tog takmičenja, a na Svjetskom prvenstvu se nadam da ću ga otvoriti što bolje i popraviti svoje vrijeme – govorila je Avdić o očekivanjima za ovu sezonu.

Kako i sama kaže porodica, treneri i prijatelji joj pomažu u završavanju obaveza, a slobodno vrijeme voli provesti uz dobru knjigu.

Otkrila je i ciljeve za ovu godinu

“Do kraja ove godine fokus mi je na Evropskom juniorskom prvenstvu i osvajanje medalje na tom takmičenju. Poslije toga se završava sezona velikih bazena i počinje sezona malih.

Tu se nadam da ću nastupiti na Evropskom prvenstvu i da ću ostvariti što bolji rezultat – otkrila je Iman Avdić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.