Novi američki ambasador Michael Murphy razgovarao s Dodikom i javno poručio: BiH je mjesto u NATO-u!

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael Murphy sastao se danas sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Detalji sastanka Dodika i Murphya objavljeni su na zvaničnom Twitter nalogu Ambasade SAD-a u BiH, no bez fotografije.

U objavi stoji da se ambasador Murphy sastao sa članom Predsjedništva BiH Dodikom “kako bi istakao čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i mjestu BiH u euroatlantskoj zajednici naroda”.

Murphy je također naglasio važnost funkcionalnih, efikasnih institucija na državnom nivou.

“Institucija u kojima lideri učestvuju u dobroj vjeri, kao i podršku SAD-a funkcionalnim, efikasnim i odgovornim subjektima koji se fokusiraju na pružanje građanima demokratske i prosperitetne budućnosti”, stoji u objavi na Twitteru.

Podsjećamo, Murphy se jučer sastao sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, za koje je istaknuto da su izuzetno dobri i prijateljski.

Bilo je riječi o aktualnoj situaciji u Europi, regiji Zapadnog Balkana, a posebna pozornost posvećena je procesima u Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i proces euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović istaknuo je da su Sjedinjene Američke Države dokazani prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine, koji je dao presudan doprinos zaustavljanju agresije na Bosnu i Hercegovinu, zaključivanju Daytonskog mirovnog sporazuma i provedbi brojnih reformi tijekom 27 godina njegove implementacije.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović iskazao je dobrodošlicu veleposlaniku Murphyju u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješan mandat u predstojećem razdoblju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.