Novi premijer Federacije Nermin Nikšić i ministar Vojin Mijatović se obratili javnosti: Moramo promijeniti višedecenijsku matricu i shvatiti, da budžet pune radnici i poslodavci

Novoimenovani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, u svoje i u ime Vlade Federacije BiH, povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku, u kojoj je izrazio želju da se poštuje dostojanstvo svakog radnika, te unaprijede uslovi rada, kao i životni standard građana.

“Prvi maj ujedno je i podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika u našoj zemlji.

Neka nam ovaj praznik bude dodatni podstrek na putu jačanja radničkih prava, sigurnosti na radnom mjestu, te stvaranja boljih uslova rada, ali i pravednog i poštenog sistema plaća.

Pred nama je period u kojem trebamo zajedno raditi kako bi osigurali uslove za nova radna mjesta, posebno mladim ljudima, te poboljšali životni standard svakog građanina.

To je jedan od prioriteta u radu nove Vlade Federacije BiH i nemam sumnje da prve rezultate uskoro nećemo postići.

Uz zahvalnost svima koji svojim trudom i zalaganjem naše društvo čine prosperitetnim i ljepšim mjestom za život, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretan Praznik rada – navodi se u prvomajskoj čestitki premijera Nikšića.

Novi ministar Vojin Mijatović je povodom Prvog maja obećao da će poboljšati životni standard radnika

Novi federalni ministar Vojin Mijatović je poslao čestitku građanima povodom Prvog maja poručivši im da će upravo prava radnika biti u fokusu nove vlade.

Na stranici SDP-a je navedeno: “Međunarodni praznik rada 1. maj je sutra. Kako nalaže red, kao i pred svaki praznik, političari danas upućuju čestitke tim povodom. Vojin Mijatović je imenovan za ministra razvoja, poduzetništva i obrta i sa ove pozicije može uticati na poboljšanje životnog standarda radnika. U svojoj čestitki on to i obećava”.

“Kao ministar razvoja, preduzetništva i obrta, i kao zamjenik premijera Vlade Federacija BiH upućujem čestitku svim građanima BiH povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada.

Naša je obaveza da gradimo društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omogućimo pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu”, rekao je Mijatović.

On ističe kako će prioriteti nove Vlade FBiH biti upravo prava i status radnika, ali i jačanje pozicije poslodavaca.

“Moramo promijeniti višedecenijsku matricu i shvatiti, da budžet pune radnici i poslodavci i da javna administarcija mora biti njihov servis. Odmah krećemo raditi zajednički kako bi obezbijedili bolje uslove za rad i radnicima i poslodavcima”, naveo je.

Na kraju poručuje građanima da ovogodišnji Praznik rada provedu u zadovoljstvu i sreći sa porodicama i prijateljima uz iskrene želje za lični i poslovni uspjeh.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.