Novi selektor Zmajeva Savo Milošević poručio: Nećete naći zlo i mržnju ma koliko kopali po mojoj prošlosti

Novizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH Savo Milošević na zvaničnom predstavljanju kazao je da vjeruje u kvalitet našeg tima i da se nada plasmanu na Evropsko prvenstvo. Milošević je tako postao treći selektor Zmajeva ove godine nakon što su njegovi prethodnici Faruk Hadžibegić i Meho Kodro smijenjeni nakon četiri, odnosno dvije utakmice.

“Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Saveza i rukovodstvu na ukazanom povjerenju. Svjestan sam da to uopće nije bila laka odluka, a ja sam ovdje iz samo jednog razloga. Iskreno vjerujem da ova ekipa može da se plasira na EP.

Taj put će biti jako težak i trnovit i vjerujem da to mogu da uradim. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo do marta, ali ta priprema mora da početi odmah”, rekao je Milošević na početku obraćanja, dodavši:

“Od kvalifikacija nismo odustali, ali naša realnost je baraž koji je specifična utakmica.

Tu nema ljepote, baraž utakmice se igraju srcem, borbenošću i karakterom. To sam naučio za 32 godine bavljenja sportom i kvalitet tu vrlo malo odlučuje”, rekao je Savo Milošević.

Milošević se osvrnuo i na spisak koji je objavljen za predstojeće utakmice Zmajeva, istakavši da je sačinjen zajedno u dogovoru sa direktorom Zvjezdanom Misimovićem.

“Savez je morao ranije poslati spisak, prije nego sam imenovan. Bio sam malo ranije uključen, a većinu igrača smo ponovili od mojih prethodnika.

Moja želja je bila da spisak bude proširen, a trebat će mi nekoliko treninga da steknem uvid u kvalitet svih igrača.

Za baraž ćemo pratiti nove igrače i ovo nije konačan spisak. Moj plan je da ekipu vratimo u sistem 4-2-3-1 i zbog toga su na spisku dodatna imena”, objasnio je Milošević.

Milošević je najavio da će dati sve od sebe da ekipu razdrma i popravi atmosferu.

“Jako bitno za mene će biti da nađem način da doprem do njih kada vidim u kakvom su stanju igrači. Bez motiva je jako teško natjerati čovjeka da daje sve od sebe.

Imam utisak da neki igrači misle da su sigurni tu, ali nogomet ne trpi komfor zonu”, rekao je Milošević.

U stručnom štabu Save Miloševića bit će prvi pomoćnik Nenad Cvetković, kondiconi trener Marko Stojanović, a pored njih i Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i trener golmana Siniša Mrkobrada.

Milošević je komentatisao i neke izjave iz prošlosti, koje nisu najbolje prihvaćene u bh. javnosti.

“Jedini način na koji mogu da se odbranim su rad i rezultati. Bez toga ću biti bivši.

Neću se baviti nikakvim pričama, a ono što mogu da kažem odgovorno, nećete naći zlo i mržnju ma koliko kopali po mojoj prošlosti. To znaju Bog i hiljade ljudi koji me poznaju”, rekao je novi selektor Zmajeva – prenosi Klix.ba.

Za razliku od igračke karijere u kojoj je nastupao za Partizan, Aston Villu, Zaragozu, Parmu, Espanyol, Celtu, Osasunu i Rubin Kazanj, Milošević se ne može pohvaliti izuzetno uspješnom trenerskom karijerom.

Prvi trenerski angažman je imao sa 46 godina u Partizanu kojeg je vodio od 28. marta 2019. do 1. septembra 2020. godine kada je podnio neopozivu ostavku. U 67 utakmica je upisao 43 pobjede, 8 remija i 16 poraza, te je osvojio jedan Kup Srbije.

Drugi i posljednji angažman prije sjedanja na klupu Zmajeva Milošević je imao u ljubljanskoj Olimpiji koju je tokom 2020. godine vodio samo četiri mjeseca i nakon 12. kola je dobio otkaz.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.