Novinarka se posvađala sa Miloradom Dodikom na konferenciji: “Vi ste obični švercer, da li vas je sramota?”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik večeras je održao konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu nakon sastanka članova Predsjedništva s Ursulom von der Leyen.

Pored brojnih važnih tema, konferenciju je obilježila svađa Dodika s novinarkom BN televizije Slađanom Jašarević.

Nakon što je završio obraćanje vezano za posjetu Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini, Dodik se osvrnuo i na aferu “Kiseonik” za koju je istakao kako nije ništa drugo nego podmetanje opozicije koja u saradnji s BN televizijom pokušava narušiti stanje u RS-u.

Tokom obraćanja, Dodik se nekoliko puta obrušio na BN televiziju, pričao je viceve, ali i iznio ružne optužbe što je isprovociralo reakciju novinarke ove televizije Slađane Jašarević koja je Dodiku uputila niz kritika nakon čega je uslijedila i svađa.

“U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako”, oštro je poručila Jašarević nakon čega je Dodik tražio da joj se isključi mikrofon.

Međutim, mikrofon nije isključen, a svađa između Dodika i Jašarević se nastavila.

“Ja sam član porodice poginulog borca, a vi ste u ratu švercovali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi ‘gulite’ ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, da l vas je sramota?”, rekla je Jašarević.

Nakon toga, uslijedila je i reakcija Milorada Dodika.

“Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruisani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u”, rekao je Dodik.

Raspravu možete pogledati od 26 minute i 30 sekundi u videosnimku koji je objavio RTRS.

Konferencija za medije je organizovana povodom sastanka članova Predsjedništva BiH sa Ursulom von der Leyen, a Dodik je govorio i o razgovoru sa Gabrielom Escobarom, BN-u, aferi Kisik i drugim temama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.