Novoimenovovani direktor KCUS-a kod Hadžifejzovića otkriva: “Sebiji Izetbegović je ponuđeno novo radno mjesto, prava joj neće biti ugrožena”

Novoimenovani v.d. direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Alen Pilav kazao je gostujući u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem da je Sebiji Izetbegović, koja je smijenjena sa čela ove ustanove, ponuđeno novo radno mjesto u ovoj zdravstvenoj ustanovi te da će se ona očitovati da li ga prihvata.

Dr. Pilav: “Na KCUS-u sam uspio opstati! Bilo je svega… Hirurg je poseban ljekar, specifičan.

Kad uđem u salu, za mene ne postoji ništa drugo.

Ovo sam želio da radim jer sam smatrao da hirurzi, radiolozi, interniste moraju da rade sa najboljim aparatima, koncima…

To nismo imali prije! Ljekari moraju odrađivati šta će se kupiti, a ne najniža cijena niti pravnik!

Naručivali su se najjeftiniji konci!

Odakle meni pravo da vas operišem najjeftinijom koncem?! Otvaranje KCUS-a podrazumijeva i to! Taj vid štednje nema opravdanja!”

“Gospođa Izetbegović je specijalista ginekologije i na osnovu toga je pravna služba dala mišljenje, raspoređena je na radno mjesto na Klinici za ginekologiju i akušerstvo”, rekao je Pilav prilikom gostovanja u Centralnom dnevniku Face televiziji.

Pilav je objasnio da oduzete titule i zvanja ne ometaju rad Sebije Izetbegović kao specijaliste ginekologije.

“Ima validnu specijalizaciju i subspecijalizaciju”, naveo je.

Objasnio je da je Izetbegović trenutno na bolovanju i da je riječ o standardnoj proceduri te da KCUS ima bazični metabolizam koji radi.

Istakao je da prava Izetbegović ni na koji način neće biti ugrožena te da je odluka o prihvatanju radnog mjesta na njoj.

Na pitanje da li će praviti rekonstrukciju KCUS-a na način da izvrši određene smjene kadrova Pilav je odgovorio primjerom i rekao da kada se promijeni trener ne mora doći do promjene tima, ali da rezultati mogu biti drugačiji.

Pogledajte gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.