Novoizabrani državni parlamentarac Edin Ramić tako kaže: “Ako interesi države budu izdani, SDA će predvoditi bunt naroda”

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH) i potpredsjednik SDA Edin Ramić komentirao je aktuelna politička dešavanja.

Kako je rekao, “u narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika”.

On ne isključuje proteste u slučaju da, kako kaže, budu izdani interesi Bosne i Hercegovine.

“Zavisi od toga šta će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda”, kazao je Ramić u intervjuu “Jedan” BHRT-a.

Novoizabrani zastupnik SDA u Zastupničkom domu PSBiH, navodi da je “očigledno da se obistinila Dodikova najava da će HDZ i SNSD izabrati partnera, kako su rekli, na muslimanskoj, bošnjačkoj strani i to imamo u praksi”.

Istaknuo je da priča o formiranju vlasti za SDA još nije završena.

“Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji.

Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina”, ističe Edin Ramić.

Ramić navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji.

“Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA”, naglasio je.

Očekuje li inetervenciju OHR-a?

Upitan da li očekuje intervenciju OHR-a tokom formiranja vlasti u Federaciji BiH, Ramić je odgovorio da bi tom intervencijom, posebno jednokratno “OHR urušio i ono malo rejtinga koji ima kod građana BiH”.

Intervju će biti emitovan večeras u 20 sati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.