Objavljen je video iz sudnice: Pogledajte snimak presude u kojoj su svi optuženi u slučaju Dženan Memić oslobođeni krivice

Suđenje u slučaju prikrivanja dokaza u predmetu “Dženan Memić” na Sudu Bosne i Hercegovine trajalo je nešto duže od godinu, a danas je izrečena presuda za petero optuženih u ovom predmetu.

Sud Bosne i Hercegovine danas je izrekao presudu za petero optuženih u predmetu “Zijad Mutap i drugi” u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića, kojom su optuženi u prvostepenoj presudi oslobođeni krivice.

Suđenje u slučaju prikrivanja dokaza u predmetu “Dženan Memić” na Sudu Bosne i Hercegovine trajalo je nešto duže od godinu, a danas je izrečena presuda za petero optuženih u ovom predmetu među kojima su prvooptuženi Zijad Mutap, zatim njegova kćerka Alisa Ramić, koja je jedini svjedok događaja, ali se poziva na amneziju.

Među optuženima bili su i policajci MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela “Crystal” Muamer Ožegović.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih je preminuo pa su prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je da će biti podnesena žalba na oslobađajuću presudu u predmetu prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića, ali da se najviše uzdaju u istragu Tužilaštva u vezi sa samim ubistvom.

“Malo je reći da sam razočaran, ali ja sam profesionalac i moram sačuvati dostojanstvo bez obzira na razočaranje”, rekao je Feraget ispred Suda BiH.

Dodao je da odgovorno trvdi da dokazi potvrđuju da je Memić ubijen.

“Glavno pitanje je da li ćemo kao društvo nakon ovog slučaja krenuti u nekom boljem pravcu. Ovo je test za bh. pravosuđe koji zasad nije položen.

Ovo je ozbiljna borba za sve građane ove zemlje”, rekao je Feraget.

I sudovi i tužilaštva, dodao je, treba da služe građanima.

“Ovo što je sudija Branko Perić govorio je mogu vrlo lako demantovati. Komentari su bili nesuvisli, odudaraju od objektivnih dokaza.

Očigledno je da je neko pokušao zataškati Dženanovo ubistvo”, zaključio je advokat porodice Memić.

Kompletno izricanje presude pogledajte u videu:

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.