Objavljen snimak, Jusuf Nurkić nakon poraza protiv Litvanije iznio šokantne detalje: “Četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ovo su čuda što smo napravili”

Jusuf Nurkić je odigrao odličan Eurobasket koji je nažalost završio u grupnoj fazi za bh. reprezentaciju.

Nurkić je poznat po tome da je uvijek direktan i korektan u svojim izjavama, a tako je bilo i nakon poraza od Litvanije koji nas je poslao kući.

“Kod nas je uvijek dobro ili zlo, nema između, ponosan sam na momke, trenere, stručni štab. Kakve su turbulencije, ovo je impozantno, ponosan sam na njih, čestitam svima koji su učestvovali, dali smo dali maksimum i Bosna i Hercegovina može biti ponosna”, rekao je Nurkić – prenosi Sportsport.ba.

Upitan kakva je budućnost reprezentacije bio je poprilično jasan u svom odgovoru.

“To počinje od Saveza, šta imamo, da li imamo ljude koji vode to, da li dobijamo trenera 10 dana ranije, puno toga je prije sporta, sport je najlakši, ko god izađe daje maksimum i više od maksimuma. Momci što su napravili u ovih mjesec dana.”

Imao je poruku i za naciju pred opće izbore koji se održavaju u oktobru.

“Idemo dalje, radit ćemo svoje, nadam se da ćete i vi u oktorbu napraviti svoje glasovima, da imamo zemlju koju voli BiH, da se narod osjeća Bosancima i Hercegovima bez obzira na vjeru jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti promjene.”

Šta Nurkić može promijeniti?

“Znate kako funkcioniš kod nas. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojicu ne znam kako da ih nazovem.

Dajte meni predsjednika Saveza, i direktora i Upravni odbor i BiH više nikada neće imati problema ni sa pripremama, ni sa hotelima ni sa hranom. Ako možete to ja sam sam spreman da preuzem sve funkcije, ako je do mene…”

“Pokušao sam, više sam izgubio nego što sam dobio… Nećemo da počinjemo, super je sve završeno…”

Na komentar da je BiH pokazala kvalitet Nurkić je u odgovoru oktrio bolnu realnost bh. košarke.

“Šta to vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ako jednom ne riješimo neke stvari gdje ima prioritete. Ljudi moramo shvatitii da je reprezentacija iznad svega, u bilo kojem stvari, moramo znati da se sportistima naprave najbolji uslovi.”

“Nećemo napredovati, možemo napraviti ova čuda, jer su ova čuda, jer odete sa 12 momaka koji su apsolutno dali svoj maksimum.”

“Ponosan sam na sve jer su dvi dali svoj zadnji atom snage da bi dali sve od sebe. Stvarno ne mogu nikome ništa zamjeriti”, završio je Nurkić.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.