Odabrao Zmajeve: Savo Milošević jednog fudbalera poslao na tribine

Reprezentacija BiH večeras dočekuje Portugal, a selektor Savo Milošević potvrdio je UEFA-i spisak od 23 igrača. Nije tajna da nas čeka najteža utakmica u kvalifikacijama, niti je tajna da bi pobjeda bila ravna svjetskom čudu, ili najmanje što sada možemo učiniti je nadati se senzaciji uz pomoć koje bi kroz kvalifikacije ostao u igri za plasman na Euro 2024.

S druge strane, Portugal je već osigurao Euro, ali u Zenici igraju bez pritiska, tako da ovo svakako može biti mač s dvije oštrice.

Savo Milošević debitirao je pobjedom u Vaduzu protiv Lihtenštajna i želi u drugoj utakmici i prvom pravom izazovu pokazati javnosti da nije tek tako dobio priliku voditi našu reprezentaciju.

Ivan Bašić je propustio meč sa Lihtenštajnom jer je igrao za U21 selekciju protiv Francuske, a večeras će konkurisati za Portugal.

Fudbaler ruskog Orenburga izuzetno je talentiran i očekuje se da polako postane reprezentativac naše zemlje.

Njegovim dolaskom jedan igrač morao je van rostera, a Savo Milošević se odlučio za Eldara Ćivića koji neće večeras igrati.

“Prvi dojmovi su stvarno odlični. Upoznao sam igračke, neke sam znao i otvoriti jer sam igrao s njima, ali osjećaj je stvarno fenomenalan”, rekao je Bašić po dolasku u seniorsku momčad.

Na spisku se nalaze:

Golmani:

Ibrahim Šehić (Al-Khaleej), Nikola Vasilj (FC St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana:

Adrian Leon Barišić (FC Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (SK Sturm Graz), Dennis Hadžikadunić (Hamburger SV), Renato Gojković (Orenburg)

Vezni red:

Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš JK), Miralem Pjanić (Sharjah FC), Gojko Cimirot (Al-Fayha FC), Miroslav Stevanović (Servette FC), Dal Varešanović (Rizespor), Almedin Ziljkić (FK Sarajevo), Amar Rahmanović (FK Krylia Sovetov), Ivan Bašić (Orenburg)

Napad:

Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha BSC), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb), Said Hamulić (SBV Vitesse) i Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski).

Tabela grupe J: Portugal 21, Slovačka 13, Luksemburg 11, BiH 9, Island 7 i Lihtenštajn 0 bodova.

Utakmica se igra sutra od 20.45 sati, ali se može pratiti na programu BHRT-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.